AcasăNewsScandalul de la Spitalul Foişor. Evacuarea pacienţilor continuă şi sâmbătă dimineaţa

Scandalul de la Spitalul Foişor. Evacuarea pacienţilor continuă şi sâmbătă dimineaţa

spitalScandalul de la Spitalul Foişor. Evacuarea pacienţilor continuă şi sâmbătă dimineaţa

Evacuarea pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor nu s-a încheiat. Aceasta continuă și sâmbătă, opt bolnavi urmând a fi transferați la alte spitale, după decizia ca unitatea spitalicească să devină suport Covid.

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală au fost scoși în stradă în toiul nopții. Unii dintre ei fuseseră operați chiar cu o zi înainte, iar alții erau programați pentru operație.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi, în momentul deciziei de a-l transforma în spital COVID, un număr de 105 pacienţi. 13 dintre aceştia au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pt intervenţii chirurgicale iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau sa fie externaţi la domiciliu.

Externări umilitoare la Spitalul Foișor

Începând de sâmbătă, spitalul devine COVID, conform unui ordin semnat de Vlad Voiculescu și Raed Arafat. Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI – și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie, a transmis Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculesc a precizat că evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București.

Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.

„Modul cum a decurs evacuarea este regretabil şi ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, subliniază reprezentanţii ministerului, adăugând că va fi solicitată o analiză amănunţită a cauzelor pentru situaţia creată şi pentru modul în care s-a desfăşurat intervenţia pentru evacuarea pacienţilor.

author avatar
Andreea Vlad
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger