AcasăNewsScandalul de BAC-ul olimpicilor anchetat de Ministerul Educatiei

Scandalul de BAC-ul olimpicilor anchetat de Ministerul Educatiei

(foto: guraialomitei.com)

Ministerul Educatiei ancheteaza modul in care la BAC-ul olimpicilor au participat 929 de elevi, desi pe liste erau doar 104 de olimpici.

foto: guraialomitei.com

Scandalul izbucnit in urma bacalaureatului olimpicilor, cand desi pe listele oficiale erau trecuti doar 104 olimpici, au participat 929 de elevi, a ajuns in vizorul Ministerului Educatiei.

Potrivit Realitatea TV, Liviu Pop, ministrul interimar al Ministerului Educatiei, a emis un ordin prin care vor fi verificate toate dosarele olimpicilor de la Bacaluareat, urmand a se stabili conditiile in care au avut loc inscrierile. In plus, acesta doreste sa afle si motivul pentru care numarul olimpicilor care au participat la sesiunea speciala a bacalaureatului a crescut fata de anul trecut cu 300 de olimpici.

„Nu avem un rezultat final al anchetei. Avem o certitudine: 14 federatii au probleme cu aceste liste deoarece nu avem calendul acestor activitati. In momentul de fata asteptam raspunsul celor doua federatii sa vedem care a fost motivul pentru care au inaintat un numar de aproximativ 300 de sportivi ca ar avea probe pe perioada examenului de bacalaureat, sesiunea normala. Am cerut sa vedem cati din acesti 294 de elevi cati au intr-adevar competitii sau loturi largite”, a declarat, sambata, Liviu Pop.

Acesta a tinut sa-i linisteasca pe elevi, precizand ca nu elevii sunt vinovati de situatia creata, acestia urmand a nu fi pedepsiti, ci doar oficialii care s-au ocupat de inscrieri. „Ancheta este in derulare si nu vreau sa cream panica in randul elevilor care si-au luat bacalaureatul anul acesta sau care au picat examenul. Nu se intampla absolut nimic cu aceasta sesiune, cu elevii inscrisi in aceasta sesiune si vreau sa linistim lucrurile”, a spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger