AcasăNewsScandalul cu ursul l-a facut pe seful politiei sibiene sa renunte la...

Scandalul cu ursul l-a facut pe seful politiei sibiene sa renunte la functie

Pe fondul scandalului iscat de uciderea ursului din Sibiu, seful Politiei Municipale a ales sa se retraga din aceasta functie. Cristian Neagu invoca faptul ca ar fi luat aceasta decizie pe fondul unor amenintari primite indeosebi la adresa familiei sale.

„Iau aceasta decizie in contextul amenintarilor pe care le primesc in ultimele 12 ore – la adresa sotiei si a copiilor. Am primit un telefon anonim, pe telefonul de serviciu, in care mi se spunea ca o sa mi se rapeasca copiii si ca vor fi supusi la acelasi tratament cum am supus noi animalul”, a sustinut politistul, care a adaugat ca, in cei aproape 18 ani de cariera, nu a mai fost supus unei astfel de situatii.

Asadar, la doar cateva luni de cand preluase functia, pe care ar fi fost imputernicit sa o exercite pana la inceputul anului 2017, Neagu s-a retras si a anuntat ca s-a pus la dispozitia anchetatorilor. Comisarul a admis, seara trecuta, in cadrul conferintei prin care si-a facut publica hotararea de a pleca de la conducerea Politiei sibiene, faptul ca decizia (impuscarii ursului) ii apartine si ca si-o asuma, insa doar la nivel de reponsabilitate, nu si de vinovatie, aducand ca argument faptul ca interventia a avut ca prioritate, inainte de orice, salvarea vietii oamenilor, dar si ca s-a incercat tranchilizarea ursului. Mai mult, desi s-a speculat ca ar fi dat acest ordin, seful demisionar al politiei sibiene a negat ca ar fi propus lovirea ursului cu masina.

author avatar
Cristina Stefan
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger