AcasăNewsScandalul carnii expirate: 19 tone, retrase. ANPC: Produsele nu au ajuns la...

Scandalul carnii expirate: 19 tone, retrase. ANPC: Produsele nu au ajuns la raft!

Seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a tinut sa ii linisteasca pe romani, spunand ca 19 tone de carne cu probleme – respectiv produse gasite expirate – au fost descoperite in depozitele din mai multe judete din tara, deci inainte de a ajunge pe rafturile magazinelor.

In ultimele ore autoritatile au continuat sa faca mai multe controale, in cateva judete din tara, dupa gasirea primelor loturi de carne expirata. Au fost date amenzi de 436.200 de lei, fiind verificati sute de operatori economici.

Vestile ca alte 19 tone de carne expirata au fost gasite de autoritatile care au facut aceste controale au fost de natura sa ii ingrozeasca pe consumatori, Marius Dunca, presedintele ANPC, a tinut sa precizeze, vineri, intr-o conferinta de presa, ca aceste produse alterate nu au ajuns in magazinele cu produse alimentare, fiind vorba de nereguli descoperite inca din depozite. „Consumatorii pot intra in supermarketuri linistiti”, a sustinut Dunca.

Seful ANPC a precizat ca abaterile gasite la raft, pentru care comerciantii au fost amendati, au fost doar legate de informatii despre etichetare – pret si traducerea datelor despre produsele respective.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger