AcasăNewsScandalul carnii de cal – magarie curata!

Scandalul carnii de cal – magarie curata!

Dupa ce le-au taiat pofta britanicilor pentru lasagna in acest secol, francezii acuza in continuare Romania ca a exportat carne de cal pe post de… manzat. The Independent supraliciteaza si sustine ca pastele erau cu carne de magar.

Argument. Scandalul „lasagna cabalina” continua, dar ministrul Daniel Constantin sustine ca Romania nu a exportat carne de cal gresit etichetata

Autoritatile romane s-au inflamat puternic din cauza acuzatiilor venite din partea unei firme franceze, care sustine ca tara noastra a exportat carne de cal etichetata drept carne de vita. Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a precizat recent ca niciun importator care se respecta nu poate confunda carnea de cabaline cu cea de vita, deoarece sunt diferente foarte mari intre ele. Asadar, desi francezii stiau ce importa de la noi, le-au trimis carnea luxemburghezilor de la firma Comigel, de unde provine „cavaleria” de cutii cu lasagna cu care au fost „potcoviti” britanicii.

Lasagna cu ragete

Nu era de ajuns ca scandalul se extinsese in patru state europene (ba chiar cinci, daca se pune la socoteala si mafia din Italia), ca publicatia The Independent a turnat gaz pe foc: caii din lasagna luxemburgheza ar fi cam… magari. Un politician francez, Jose Bove, sustine (ca sa-si scuze conationalii, evident) ca o lege romaneasca interzice circulatia atelajelor trase de magari, astfel ca „urecheatii” ar fi fost sacrificati drept „cai” si vanduti ca „manzat”.

Acuzatiile nu se confirma

Daniel Constantin

Autoritatile romane si producatorii romani neaga in cor exportul de carne de cal pe post de carne de vita, precizand ca au verificat cele doua abatoare incriminate de firma franceza (Carmolimp Brasov si abatorul din Botosani), dar suspiciunile nu s-au confirmat. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, ieri, ca din Romania nu a fost exportata carne de cal gresit etichetata. La randul sau, premierul Victor Ponta, a avertizat ca s-a cam saturat ca Romania sa fie „suspectul de serviciu”, iar reprezentantii Carmolimp sustin ca este vorba de un atac asupra intregii industrii de prelucrare a carnii din tara noastra. Da’  cu caii ce-ati avut?

author avatar
Arpad Dobre
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger