AcasăNewsScandalul alegerilor de la Sectorul 1. Ancheta privind frauda la scrutinul de...

Scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Ancheta privind frauda la scrutinul de la S1 bate pasul pe loc! Niciun acuzat după doi ani!

Scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Ancheta privind frauda la scrutinul de la S1 bate pasul pe loc! Niciun acuzat după doi ani! (sursa foto: ziare.com)

Niciun acuzat în dosarul privind posibile fraude la alegerile locale din Sectorul 1 (S1), după aproape doi ani! Ancheta bate pasul pe loc și după ce a ajuns de la desființata Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) la Parchetul Curții de Apel București.

Nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, ancheta fiind tot în faza in rem, de cercetare a acuzațiilor că în sala în care erau sacii cu buletinele de vot de la alegerile locale din 2020, care trebuia să fie sigilată, ar fi intrat mai multe persoane și ar fi retras sau distrus documente privind scrutinul, potrivit gandul.ro.

Ce spune Parchetul Curții de Apel București

“În urma verificărilor efectuate a rezultat că, în urma intrării în vigoare a dispozițiilor din Legea nr. 49/2022 (de desființare a SIIJ – n.red.), pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București s-a înregistrat dosarul penal nr. 912/P/2022 în care se fac cercetări sub aspectul infracțiunilor de falsificarea documentelor și evidențelor electorale, abuz în serviciu, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, cu referire la sesizarea privind pătrunderea unor persoane în data de 01.10.2020 în secția de votare din Sectorul 1 și sustragerea unui sac cu documente privind alegerile electorale”, se arată într-un răspuns al Parchetului Curții de Apel București.

Un al doilea dosar legat de aceste alegeri la S1

Ar mai fi de precizat, însă, că Parchetul Curții de Apel București mai are deschis un dosar, tot privind posibilele fapte penale, sesizate după alegerile locale din Sectorul 1.

Ancheta, despre care nu s-a știut până acum, îi vizează pe cei care ar fi dat atunci presei imaginile surprinse de camerele de supraveghere din sala în care erau sacii cu buletinele de vot și cu procesele verbale de la finalul scrutinului, conform aceleiași surse. Imagini despre care. se știe, au făcut vâlvă în presă la acel moment – VEZI AICI și AICI.

În acest context, vă amintim că dosarul privind posibile fraude la alegerile locale din Sectorul 1 a fost deschis după ce fostul primar social-democrat Dan Tudorache, care a pierdut scrutinul în fața lui Clotilde Armand, candidata USR PLUS, a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprîncu.

author avatar
Andrei Coman
256 afisari

6 COMENTARII

  1. Ce vreți, sunt oameni si judecătorii si procurorii. Au familii, copii. Ce rost are sa se certe cu stapanii coloniei, daca ei au decis ca maimuta trebuie sa câștige

  2. Slugi nesimtite si nebune
    Aveti salarii babane fara merit,pomana
    Va ocupati cu acoperitul rahatului
    Asta-i preocuparea voastra cotidiana!

    La voi legalitatea se rezuma la luat mita cu spor
    Nu stiti de legi ,nici de bun-simt, talhari ingalati
    Dumnezeu pentru voi este infractor
    Binele e rau iar raul icoana la care va inchinati

    Veti da socoteala pentru raul imens
    Pentru rau facut asupra noastra
    Va veti cai manechine de lemn
    Manechine intoarse cu cheita nefasta!

  3. Poezia de mai sus e inchinata slugilor din justitie ,judecatori si procurori vanduti Cu cei cinstiti nu am nimic si ii respect

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger