AcasăNewsScandalos! Imprimeria Nationala tipareste la afaceristul penal Ilie Carabulea pe milioane de...

Scandalos! Imprimeria Nationala tipareste la afaceristul penal Ilie Carabulea pe milioane de euro!

Ilie Carabulea tipareste pe bani multi in locul Imprimeriei

La doar doua saptamani dupa ce s-a imprumutat la BCR cu 3,3 milioane de euro, Compania Imprimeria Nationala i-a oferit  aproape toti banii afaceristului-puscarias Ilie Carabulea, pentru… tiparituri.

Ilie Carabulea tipareste pe bani multi in locul Imprimeriei

Proaspat eliberat din puscarie, unde a ispasit o pedeapsa pentru dare de mita, milionarul Ilie Carabulea a revenit in forta pe piata contractelor din bani publici.

Institutia condusa de Vincentiu Octavian Zorzolan s-a impumutat la BCR, apoi i-a dat lui Carabulea 3 milioane de euro

Astfel, Tipo Trib SRL, una dintre firmele patronului Atlassib (care are o avere estimata la 250 de milioane de euro), a participat singura la o licitatie publica organizata de Imprimeria Nationala, castigand, evident, contractul de 12,3 milioane de lei.

Imprimeria i-a oferit firmei lui Carabulea 12,3 milioane de lei

Contractul de aproape 3 milioane de euro a fost oferit pe 15 februarie, insa se pare ca Imprimeria condusa de directorul general Vincentiu Octavian Zorzolan a fost nevoita sa apeleze la un imprumut pentru a-i umfla conturile lui Carabulea.

Astfel, cu 13 zile inainte de a-i oferi contractul patronului Atlassib, Imprimeria Nationala s-a imprumutat la Banca Comerciala Romana cu 3,3 milioane de euro.

Imprimeria tipareste la Carabulea

Contractul oferit pe tava lui Ilie Carabulea oarecum suspect, intrucat acesta a participat singur la licitatie, insa obiectul achizitiei publice este de-a dreptul scandalos. Asta deoarece Imprimeria Nationala i-a dat lui Carabulea 3 milioane de euro ca sa… TIPĂREASCA! Sa tipareasca in locul Imprimeriei si sa se ocupe de distributie. Asta in conditiile in care compania de stat cu asta se ocupa, cu tiparirea diferitelor articole si cu distributia lor. De altfel, pe site-ul oficial, compania care varsa bani in conturile afaceristului proaspat eliberat din puscarie se lauda ca ofera clientilor cele mai mici preturi pentru produsele tipografice si ca detine centre de difuzare in toate judetele.

A mituit un procuror

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare cu executare in „Dosarul Apostu”. El a fost incarcerat primavara trecuta, iar dupa cateva luni, in octombrie, a fost eliberat conditionat pentru buna purtare, intrucat a lucrat la biblioteca Penitenciarului Aiud. Procurorul Apostu, care a fost mituit de Carabulea, mai are de stat la mititica, intrucat el a primit o condamnare de cinci ani de inchisoare cu executare.

author avatar
Narcis Voica
3.350 afisari

2 COMENTARII

  1. Iertati-ma, dar nu am inteles articolul. Contractul l-a incheiat persoana fizica Ilie Carabulea sau un srl unde, in cel mai bun caz, Ilie Carabulea detine parti sociale ? Contractul s-a incheiat pe sub masa sau la vedere, in urma unei selectii publice ? Exista elemente conform carora Ilie Carabulea a impidicat sau a influentat alti potentiali competitori sa nu participe la licitatia organizata ?
    Si apropo despre Ilie Carabulea, ce ne facem daca opiniile dumneavoastra nu concorda cu ale miilor de investitori care au facut ca in cateva luni valoarea actiunilor bancii Carpatica sa creasca exponential ?! Desigur, asta si pentru faptul ca banca la care Ilie Carabulea este actionar inregistreaza printre cele mai notabile performante de eficienta si profesionalism de pe piata romaneasca.
    Si tot desigur, daca dumneavoastra vreti, ” jos Ilie Carabulea !”. Ce ne facem insa daca rezultatele sale profesionale il situeaza acolo sus unde, din pacate pentru noi, nu putem ajunge…

  2. Articolul este fals total. Oricine se uita pe SEAP vede ca acest contract este de distributie formulare compensare pe judetul Sibiu, nu de tiparire. Iar valoarea sa este de 100.000 lei in 4 ani. A fost o licitatie de distribuitori pe toate judetele tarii. Nu e normal sa publicati asemenea aberatii….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger