AcasăNewsScandalos. Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel...

Scandalos. Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel pentru Paște. Puțini români și-l vor permite anul acesta

carne de mielCât costă carnea de miel, cu aproape două săptămâni înainte de Paști. Unde găsești cel mai bun preț: „Acesta este prețul corect”

Produsele alimentare pe care eram obișnuiți să le avem pe masa de Paște s-ar putea să lipsească în casele unora.

Carnea de miel s-a scumpit peste măsură. Kilogramul de miel în viu a ajuns să coste de două ori mai mult decât anul trecut.

Preţul corect la carnea de miel de Paște, 45-50 lei/kg la producător

Vom plăti mai mult și pentru carnea de miel din piețe și supermarket. Crescătorii vorbesc despre un preţ de aproximativ 50 de lei pe kilogram.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad, Nicolae Cioranu, susţine că preţul corect la carnea de miel în perioada Paştelui va fi între 45 şi 50 de lei, iar dacă va fi sub aceste valori, atunci este o problemă a fermierului.

“Deja cumpărători de carne de miel spun că se duc să ia un miel, dar nu îl mai iau din supermarket, nu mai mă duc să îl iau din piaţă, mă duc să îl iau direct din fermă. Îmi spunea un fermier că el deja are programate vreo 200 de capete cu 50 de lei kilogramul, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toată ţara să îl facă”, a explicat Nicolae Cioranu.

În aceste condiții, mulți români renunță la tradiție și înlocuiesc carnea de miel cu cea de pui sau curcan. Şi astfel, cu preţuri ridicate și consumatori care nu își permit să plătească, carnea de miel românească va lua drumul către țările Arabe.

author avatar
Andreea Vlad
11.289 afisari

24 COMENTARII

    • Incet incet cred ca o sa ajungeti sa-l plangeti pe ceausescu . Trist , dar adevarat . Si timpul cand veti plange , va fi cand va trebui sa rambursati miliardele de euro ca industrie si economia tarii e distrusa . Atunci va fi razboi civil vu adevarat. Poate ca mamaliga nu va explosa , ca deh , multi lingai in romania

      • De ce sa l plângem pe Ceaușescu? Mai da l dracu’, ala venea și ți l lua, dacă l aveai. Acum, dacă nu l ai, nici nu ți permiți sa l cumperi. Concluzia, nicicând n a fost bine.

      • Foarte adevărat ,mulți regretăm vremurile de atunci ! Nu existau săraci și bogați ,toată lumea își permitea sa cumpere un miel de Paști !
        Acum este o mare bătaie de joc din partea acestor mafioți corupți cărora nu le pasă de oamenii care trăiesc din salarii de mizerie .

  1. Este posibil ca prețul cărnii de miel să fi crescut semnificativ în unele zone din România în perioada Paștelui, datorită cererii mai mari decât oferta. De asemenea, creșterea prețului poate fi influențată și de costurile de producție, cum ar fi hrana animalelor sau prețul energiei electrice, care pot varia în funcție de anumite condiții de piață.
    Este important să menționăm că accesul la hrană și alte nevoi de bază ar trebui să fie un drept fundamental pentru toți oamenii, iar guvernele ar trebui să ia măsuri pentru a asigura aceste nevoi, mai ales în perioade de criză sau dificultate economică. De asemenea, există opțiuni mai ieftine de hrană care pot fi considerate în locul cărnii de miel, cum ar fi legumele, fasolea sau cerealele.
    În orice caz, este important să avem grijă de sănătatea noastră și să respectăm măsurile de siguranță, precum distanțarea socială și purtarea măștii, în special în perioada sărbătorilor, pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur de răspândirea virusului.

  2. „Preţul corect la carnea de miel de Paște, 45-50 lei/kg la producător”
    Da de ce este asa de „CORECT” acest pret? Melul este cumva poleit cu haur? E un kakat de carne pe care o mananca saracii, de ce trebuie sa fie 50 de lei kilul?

    • Prețul corect 50de lei kilogramul de Paști cu dedicație ați înțeles adică mai pe românește specula iar domni fermieri se plâng că nu au cui vinde și că dau faliment așteptând subvenții de la stat

  3. Parcă sunt forțați românii să mănânce carne de miel, dacă este scumpă, atunci să nu cumpere, astea sunt sperieturi de rahat și încurajarea celor care vând, să crească prețul.Clientul acceptă prețul, atunci să nu se plângă.E nebunie ,cred că ne-am prostit toți.

  4. Andreea, da cine ți-a băgat în bibilica prostiile astea ?? Ai uitat de catastrofele alimentare, pe care le propovăduiati înainte de Crăciun, din care nu s-a adeverit nimic?? Nu v- ați învățat minte ca nici ciobanii și nici doritorii de carne de miel nu sant atât de PROSTI încât să va asculte vouă profețiile??? Tăceți dracului din gura nu mai sperieți poporul. VOI și toată mas media românească terorizați mediatic acest amarat de popor. Lasati- ne în pace .!!

  5. De cand cu vietnamezii si srilankezii pe aici adevarata delicatesa a devenit carnea de caine.Intermediarii spun ca nu mai gasesc caini sa ii vanda pe post de miei.

  6. Parca le-ar da oaia de Daia carne de pork nu iarba zau. Acum toti cobanii vor jilț de aur de 24 ca nenea Gigi zau.

  7. N-am auzit pe nimeni sa moara fara carne de miel . In America este cam 20 de dolari kilul asa ca nu va speriati .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger