AcasăNewsScandal! Un candidat la Primăria Chișinăului acuză socialiștii că îi barează aparițiile...

Scandal! Un candidat la Primăria Chișinăului acuză socialiștii că îi barează aparițiile în presă

Candidatul Partidului Popular European din Moldova la funcția de primar al capitalei Republicii Moldova, Dumitru Țîra, spune că adversarii politici au făcut presiuni asupra mass-media și au blocat publicarea unui interviu incendiar, în care acesta vorbea despre contracandidații săi la alegerile locale programate pe 20 octombrie.

Concret, în data de 30 septembrie 2019,  Dumitru Țîra a acordat un interviu gazetei Komsomoliskaia Pravda, ediția de Moldova, în care, printre altele, afirma că Ion Ceban, propunerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, nu va ajunge să conducă Primăria Chișinăului. Și totuși, interviul cu pricina, integral, a apărut în mediul online de peste Prut, pus la dispoziție celorlalte organisme media chiar de cel intervievat, iar pasajul care i-ar fi deranjat pe adversarii politici ai lui Țîra ar fi următorul: „Ion Ceban are frustrarea ambițiilor nerealizate în privința Primăriei. Așa cum Marian Lupu (n.n. reprezentantul Alianţei pentru Integrare Europeană) era mereu candidat pentru funcția de președinte, acum îl avem pe Ion Ceban, veșnic candidat pentru Primări. Presa vorbește despre doi favoriți , Ceban și Năstase (n.n. candidatul Blocului ACUM). Dacă este să fiu sincer, lor ar trebui să le fie rușine să participă la alegeri. Chișinăul nu trebuie să fie despre politică. Ambii se promovează în calitate de superprofesioniști în construcții, ei știu cum să construiască mii de locuri de parcare și terenuri de joacă. Ei știu totul, chiar dacă unul dintre ei, sincer, nici nu știu ce a studiat. Pe de altă parte, dacă e să fiu succint, consider că Ion Ceban are frustrarea ambițiilor nerealizate în privința Primărie.  Vreau să declar cu toată responsabilitatea și să-i transmit lui Ion Ceban că el nu va fi primarul Chișinăului.

Dumitru Țîră deține informații potrivit cărora remarcile sale, făcute în interviul acordat ziarului Komsomoliskaia Pravda, l-ar fi pus în gardă pe Ion Ceban, care ar fi sunat la redacția KP.md și ar fi cerut ca interviul să nu mai fie publicat. O fi fost așa sau nu, cert este că, după interviu, Dumitru Țîra a fost contactat de gazetă și informat că materialul nu va mai apărea. De altfel, anunțul privind boicotarea sa este postat pe site-ul oficial al candidatului: „Acesta este un interviu minunat, cu întrebări și răspunsuri interesante, doar că, din păcate, el niciodată nu va fi publicat din cauza presiunii politice. Zâmbiți, e gratis. Pentru libertatea presei, PSRM deja a plătit”.  Mai mult, vineri, 4 octombrie, candidatul Partidului Popular European din Moldova a susținut o conferință de presă la Chișinău, în cadrul căreia a ținut să atenționeze observatorii scrutinului local asupra unor „elemente de limitare a libertății de exprimare pe care o face Partidul Socialiștilor. Țîra spune că nu doar Komsomoliskaia Pravda a refuzat publicarea interviului, ci și alte două instituții media apropiate PSRM, în ciuda faptului că acceptaseră inițial difuzarea interviului în condiții comerciale ale campaniei electorale. „Am transmis în această dimineață în adresa mai multor ambasadori și organizații internaționale, inclusiv care monitorizează alegerile, scrisori pentru a informa partenerii internaționali despre derularea campaniei la modul general, dar și despre această situație specifică. Totodată, vreau să fac apel către organizațiile nonguvernamentale și către observatorii naționali, în mod special, să ia act de această situație și să acorde atenție acestor elemente de limitare a libertății de exprimare și libertății presei, pe care o face de fapt Partidul Socialiștilor”, a conchis Dumitru Țîra.

 

 

author avatar
A.P. Redactor
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger