AcasăNewsScandal sexual la ASE! Mai mulți studenți au lansat acuzații grave la...

Scandal sexual la ASE! Mai mulți studenți au lansat acuzații grave la adresa unui profesor / Poziția rectorului

ASEScandal sexual la ASE! Mai mulți studenți au lansat acuzații grave la adresa unui profesor / Poziția rectorului

Mai multe studente și studenți au lansat acuzații grave de discriminare, hărțuire sexuală și șantaj sexual la adresa unuia dintre cei mai cunoscuți profesori ai Academiei de Studii Economice.

Profesorul universitar este acuzat că ”șantajează studentele frumoase pentru ca acestea să întrețină relații sexuale cu el, altfel le va pica la examen PE NEDREPT”, notează Gândul.

Profesorul ar fi făcut avansuri sexuale studentelor

Mai mult, acesta este acuzat și că nu realizează ”comportamentul agresiv” de care dă dovadă, în ultimă instanță fiind vorba despre o ”faptă antisocială”.

„Acest profesor universitar are un comportament cu totul neadecvat, nedemn de un dascăl. Dă studenții afară din ore, pe motive puerile, îi notează după bunul plac și, în plus de asta, șantajează studentele. Respectiv le amenință că dacă nu întrețin relații sexuale cu el sau dacă nu trec pe la el prin birou, atunci nu vor trece examenele. Paradoxal, mesajele destinate fetelor sunt transmise chiar de pe adresa de e-mail a platformei instituționale a ASE sau pe WhatsApp.

Profesorul universitar are un comportament agresiv și, efectiv, fug femeile de el. Din păcate, deși este dascăl, dânsul nu are imaginea de ansamblu a consecințelor faptelor sale reprobabile. Permanentizează o poziție superioară ostentativă în relația cu studentele și profită de asta. Faptul că transmite aceste mesaje și în scris, nu doar telefonic, arată că nu înțelege că tot ceea ce face este o faptă antisocială.

Din păcate, profesorul face lucruri asemănătoare și cu studenții, nu numai cu studentele, dar la un al nivel. Un exemplu de discriminare: pe băieți îi dă afară de la ore dacă au tatuaje. Asemenea oameni, cu un astfel de comportament, ar trebui cumva cenzurați. Mai mulți studenți au făcut plângere la conducerea ASE și nu s-a luat nicio măsură împotriva profesorului. De ce nu se face nimic? Trebuie tras, neapărat, un semnal de alarmă”, avertizează sursele Gândul.

Ce reacție a avut rectoratul

Directorul de marketing și comunicare la Academia de Studii Economice din București a transmis că a fost demarată o anchetă internă.

„În legătură cu solicitarea redacției Gândul, permiteți-ne să vă asigurăm că aceasta se bucură de toată atenția cuvenită din partea Conducerii ASE, că a fost demarată și se află în curs de desfășurare cercetarea aspectelor sesizate și că ASE va pune la dispoziția redacției Gândul răspunsul, imediat ce va fi finalizat demersul în derulare”, a transmis conf. univ. dr. Florina Mohanu, director de marketing și comunicare la ASE.

author avatar
Andreea Vlad