AcasăNewsScandal pentru ambasadori intre Basescu si Ponta cu Marga

Scandal pentru ambasadori intre Basescu si Ponta cu Marga

Numirea ambasadorului Romaniei la Roma a iscat un nou scandal in politica romaneasca dupa ce Andrei Marga si Victor Ponta au anuntat ca Traian Basescu vrea sa il demita pe ministrul de externe.

Un nou scandal politic s-a iscat, joi, dupa ce ministrul de externe Andrei Marga s-a plans premierului Victor Ponta ca presedintele Traian basescu ar dori sa il demita deoarece nu doreste sa trimita toate documentele aferente numirii unor ambasadori, in special al celui numit sa reprezinte Romania la Roma.

„In timpul intalnirii cu oamenii de afaceri prezenti la Camera de Comert am avut o discutie telefonica urgenta cu ministrul Marga, care m-a informat ca pe problema unor ambasadori care au fost audiati si au primit vot negativ in comisiile de politica externa, de la Cotroceni i s-a transmis ca daca nu trimite toate documentele – este vorba in special de ambasadorul de la Roma, daca am inteles bine, din scurta discutie – va fi suspendat pentru ca nu isi indeplineste indatoririle”, a prcizat premierul Victor Ponta, citat de Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca a dorit sa evite un asemenea scandal politic insa nu a mai fost posibil deoarece Parlamentul a dat aviz negativ si Traian basescu va numi vineri alti ambasadori.

„Eu am considerat ca nu avem nevoie de o noua criza si avem nevoie de ministrul de Externe, astfel ca i-am cerut sa procedeze la trimiterea documentelor catre presedinte, dar in momentul in care Parlamentul a dat aviz negativ si presedintele vrea sa numeasca maine ambasadori, se dorea o noua criza”, a mai spus premierul.

Referitor la plangerea premierului Victor Ponta, presedintele a anuntat, prin intermediul purtatorului de cuvat, ca „nu a facut niciun demers impotriva” ministrului de externe.

Andrei Marga a facut precizari referitor la acesta scandal, anuntand ca problemele au aparut in urma numirii Ambasadorului Roman la Roma, in pozitia caruia presedintele are o propunere, iar Victor Ponta si Andre Marga o alta propunere.

”Este o discutie privind ocuparea Ambasadei Romaniei de la Roma. Acolo avem opinii clar divergente. Opinia presedintelui este una, opinia primului-ministru este alta, opinia fostului Minister de Externe care a dat aprobarea este alta, opinia actualului Minister de Externe este aidoma opiniei primului-ministru si a altora dintre cei care au analizat. Prin urmare suntem in situatia aceasta, dar nu trebuie sa dramatizam diversitatea de opinie. Si cand apar opinii divergente trebuie tratate lucrurile pastrand legalitatea si urmarind-o cu strictete”, a explicat ministrul de externe.

author avatar
Ionut Zgimbau
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger