AcasăNewsScandal pe tema referendumului: PDL ataca legea la CCR

Scandal pe tema referendumului: PDL ataca legea la CCR

(foto: observator.ro)

Reprezentantii PDL au anuntat ca vor contesta la Curtea Constitutionala varianta actuala a Legii referendumului, ce a fost adoptata de catre USL. Aceeasi procedura va avea loc si in privinta Legii CCR.

(foto: observator.ro)

Scandalul privind Legea referendumului, in varianta sa actuala care a fost votata de catre USL, continua dupa ce, joi, reprezentantii PDL au anuntat ca vor contesta legea la Curtea Constitutionala.

PDL reclama faptul ca, in momentul in care au votat modificarea modului de desfasurare a referendumului,  parlamentarii USL au incalcat legile aflate in vigoare.

„Legea referendumului, in articolul 48, spune ca cu 10 zile inainte nu se poate modifica legea referendumul. Nu mai spun ca a modifica regula jocului in timpul jocului este aberanta, ca sa nu spun ilegala”, a explicat Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, citat de b1.ro.

In aceasi situatie se afla si Legea de restrangere a atributiilor CCR, judecatorii Curtii Constitutionale urmand sa analizeze plangerea privind referendumul pe 24 iulie si Legea CCR pe 19 septembrie.

Membrii PDL s-au aratat deranjati de modificarile aduse Legii referendumului inca de miercuri, cand prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a precizat ca astfel de modificari trebuiau aduse pana pe 16 iulie.

Cu toate acestea parlamentarii USL a adoptat schimbarile, cu 159 voturi „pentru” si 7 abtineri. In semna de protest, PDL nu a participat la sistemul de votare.

author avatar
Ionut Zgimbau
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger