AcasăNewsScandal pe bugetul UE. Lideri PE: Nu este in interesul cetatenilor ce...

Scandal pe bugetul UE. Lideri PE: Nu este in interesul cetatenilor ce s-a decis!

Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a declarat, vineri, ca s-a ajuns la un consens pe bugetul UE. LideriiParlamentului European, insa, considera ca intelegerea de astazi nu va intari competitivitatea in economiile europene, ci mai degraba o va slabi.

Parlamentul European (PE) a transmis un comunicat de presa in numele tuturor gruparilor  din Consiliului European. Liderii gruparilor din PE sunt de parere ca, potrivit rezultatului Summitului UE, prioritatea zero, privind alegerile din Parlament, este dorinta de a promova investitii in UE.

Totusi, liderii PE sunt de parere ca intelegere de astazi nu va intari competitivitatea in economiile europene ci o va slabi. Ei sunt de parere ca decizia CE nu este in interesul cetatenilor europeni.

Liderii PE spun ca nu pot accepta intelegerea pe care CE a incheiat-o vineri, deoarece liderii UE si-au dat acordul pe un buget care poate duce la un deficit structural. Pe de alta parte, presedintele CE, Herman Van Rompuy, a recomandat Parlamentului European, care trebuie sa se exprime te tema intelegerii privind bugetul UE, sa-si asume responsabilitatea in loc sa respinga documentul.

„Parlamentul European trebuie sa isi asume responsabilitatile. Bugetul european nu este o operatie de contabilitate. Viata, supravietuirea unor regiuni intregi sunt dependente de acest buget”, a declarat Van Rompuy, potrivit Antena3.

Acordul la care au ajuns liderii europeni cu ocazia summitului de la Bruxelles prevede un buget multianual al Uniunii Europene de 960 de miliarde de euro, desi Comisia Europeana solicitase un buget de 1.003 miliarde de euro.

„Este un acord la care s-a ajuns cu greu, dar cred ca este un bun compromis”, a afirmat presedintele Frantei, Francois Hollande.

Romania, Bulgaria si Cehia sunt nemultumite de cadrul financiar avansat in aceasta dimineata de presedintele Consiliului.

author avatar
Alina Costache
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger