AcasăNewsScandal pe baza telefoanelor speciale de la sediul de campanie a lui...

Scandal pe baza telefoanelor speciale de la sediul de campanie a lui Basescu

(foto: timpolis.ro)

Comisia de Aparare si Serviciul de Telecomunicatii Speciale se contrazic pe tema liniei telefonice securizate care a fost instalata la sediul de camapanie a lui Traian basescu. In timp ce CA declara ca aceaste este ilegala, STS anunta ca instalarea a fost conform legii.

(foto: timpolis.ro)

Instalarea liniilor telefonice speciale in sediul de camapanie a presedintelui suspendat Traian Basescu a aprins spiritele, iscand un scandal intre Comisia de Aparare a Senatului (CAS) si de Telecomunicatii Speciale (STS).

Evenimentul a avut loc joi, in timpul audierilor pentru stabilirea daca instalarea telefoanelor speciale a fost legala, ori nu.

In urma acestuia, generalul Marcel Opris de la CAS, a anuntat ca procesul a fost ilegal, presedintele suspendat nefiint trecut pe lista celor care beneficiaza de oi astfel de linie securizata.

„Atat instalarea, cat si functionarea actualului sistem de comunicatii speciale pus la dispozitia presedintelui suspendat se situeaza in afara prevederilor si normelor legale aflate in vigoare. In sustinerea acestei concluzii am avut in vedere doua elemente. Unul, care tine de chestiunea de fond. Coroborand prevederile legii 92/1996, care reglementeaza organizarea si functionarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale, cu prevederile constitutionale, membrii comisiei au ajuns la concluzia ca institutia presedinelui suspendat nu poate beneficia de acces la STS, dat fiind faptul ca presedintele suspendat are suspendate in integralitate exercitarea atributiilor care deriva din prerogativa functiei prezidentiale”, a explicat acesta, citat de b1.ro.

Pe cealata parte, Cristian David, seful STS, a anuntat ca instalarea acestuia s-a produs in termeni legali, nefiind incalcata vreo lege.

„Nu noi facem procedurile, noi le aplicam. Este o mare problema. Cred ca nu prezenta mea easte importanta acum, ci cei care trebuie sa decida daca eu am actionat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesanta”, a spus oficialul.

Directorul STS este contrazis si de catre seful CAS, Cristian David, care a declarat ca instalarea a fost ilegala.

„Noi consideram ca presedintele suspendat, prin prerogativele care ii sunt integral suspendate, nu are acces la acest Serviciu de Telecomunicatii Speciale”, a explicat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger