AcasăNewsScandal monstru la Facultatea de Teologie. Un tanar a fost exmatriculat pentru...

Scandal monstru la Facultatea de Teologie. Un tanar a fost exmatriculat pentru ca nu a vrut sa fie gay!

Biserica Ortodoxa Romana trece prin momente extrem de dificile, dupa ce un tanar a povestit cu lux de amanunte ca a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie pentru ca nu a vrut sa fie gay.

Cristian Calin, un tanar student al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, si-a propus ca in vacanta de Pasti sa lucreze o perioada la Manastirile din zona Moldovei, tanarul provenind dintr-o familie cu venituri modeste si fara prea multe posibilitati.

Dupa ce a muncit la Manastirea Palincea, din Bacau, Cristian a fost trimis la Manastirea Calapodeni, de la Podul Turcului, unde a fost primit de staretul Parfene Pahome.

Conform monitorulneamt.ro, lui Cristian i s-au facut tot felul de propuneri de ordin sexual. Crezand ca este vorba doar despre o ispitire canonica, tanarul a evitat momentele dificile si si-a continuat scoala.

Totusi, de curand, Cristian s-a trezit ca este exmatriculat fara a i se indica un motiv anume ci doar fiind instiintat ca PS Ioachim Bacaoanul, Arhiereul Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, i-a ridicat binecuvantarea fara de care un tanar nu poate deveni preot.

Cristian s-a prezentat la Arhiepiscopie, pentru a i se oferi detalii, dar i s-a spus ca PS Ioachim Bacauanul este in concediu de odihna, la Paris, iar Ciprian Ignat, secretarul Arhiepiscopiei, l-a scos cu forta din incinta cladirii.

Sursa amintita anunta ca preotul Constantin Gherasim, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a pus exmatricularea lui Cristian Calin pe seama „comportamentului verbal violent, impropriu si inadecvat unui fiu al Bisericii si din cauza calomniilor aduse clerului monahal din eparhia noastra, dar si din cauza numeroaselor tulburari provocate in obstile monahale pe care acesta le-a tranzitat de-a lungul timpului“.

Constantin Gherasim a precizat ca tanarul exmatriculat mai are sansa sa urmeze cursurile unei Facultati de Teologie doar daca i se ofera o binecuvantare din alta eparhie, dar preotul este sceptic ca un alt episcop va trece peste cuvantul PS Bacaoanul.

sursa foto: rtv.net

author avatar
Cristi Ionita
1.410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger