AcasăNewsScandal monstru in CCR in urma invalidarii referendumului

Scandal monstru in CCR in urma invalidarii referendumului

Decizia ca referendumul sa fie invalidat a impartit Curtea Constitutionala in doua tabere, judecatorii amenintandu-se ca se vor da in judecata din cauza declaratiilor pe care le-au dat presei.

Invalidarea referendumului privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte a Romaniei, a iscat o ruptura in sanul Curtii Constitutionale (CCR), judecatorii pro – validare si cei pro – invalidare anuntand ca se vor da judecata din cauza declaratiilor pe care le-au facut jurnalistilor.

„Spune ca nu a dat niciun fel de declaratie. Nu stiu, scuze sau nu, dar neaga tot timpul. Neaga ca ar fi dat astfel de declaratii. Daca exista o astfel de inregistrare, va rog sa ma credeti ca ma duc pana unde trebuie, pana in panzele albe, pana in instanta”, a anuntat Aspazia Cojocaru, conform realitatea.net, judecator acuzat ca, desi a fost propusa de PSD, a inclinat balanta in tabara invalidarii referndumului.

Aceasta a anuntat ca inca nu stie daca va cere sanctionarea judecatorului Ion Predescu, pe care-l acuza ca nu a respectat secretul votului in plenul CCR.

„Deci, daca exista asa ceva, dansul neaga, dar daca exista asa ceva ne ducem, ca juristi suntem, pana unde trebuie. Nu stiu, sa vedem, in functie de ce gasim. Chiar sunt destul de afectata de povestea asta incat sa mai… Asta e situatia. Dansul neaga ca ar fi dat o astfel de declaratie. Neaga. Pana nu sunt in posesia acelei copii eu pornesc de la prezumtia de buna credinta, pana la proba contrarie”, a mai spus Aspazia Cojocaru.

Declaratiile judecatorului CCR survin dupa ce Ion Predescu, propus de PSD, a spus ca ea e ceara care a inclinat balanta in tabara pro – invalidare, anuntat ca el a „luptat” cat a putut.

„Am luptat cat am putut. Asa a iesit insa. Luati datele de la Guvern si analizati-le sa vedeti cat erau de limpezi”, a declarat acesta.

In articolul in care apare declaratia sa se mai precizeaza si modul in care a votat fiecare, Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader, propuneri ale USL, pentru validare si, respectiv Augustin Zegrean (presedinte), Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, propuneri ale PDL, Puskás Valentin Zoltán, propus de UDMR, si Aspazia Cojocaru, propusa de PSD, pentru invalidare.

author avatar
Ionut Zgimbau
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger