AcasăNewsScandal la universitățile private. Președintele U. „Titu Maiorescu” a fost arestat

Scandal la universitățile private. Președintele U. „Titu Maiorescu” a fost arestat

Preşedintele Universităţii „Titu Maiorescu” (UTM) din Bucureşti, Iosif Urs, a fost reţinut de procurori pentru infracţiuni în legătură cu serviciul.

Iosif Urs (Sursa foto: Twitter)

Iosif Urs este acuzat că a dat unor candidaţi subiectele de la admiterea la o facultate din cadrul universităţii. Alături de el, au mai fost reţinute ale două persoane de către procurorii Sectorului 2.

Nu ar fi întâia oară când Urs ajunge în fața procurorilor. La începutul lui 2019, presa a scris, sub titlul „Beneficii personale obținute de șefii din Armată și Poliție mobilizați să scape un universitar de o sancțiune rutieră”, că o amendă rutieră încasată în 2015 de Iosif Urs ar fi generat o adevărată „mobilizare” a cunoștințelor „cu grade”.

Urs, „cercetător ştiinţific de onoare al Academiei Române”, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Universităţii, este din 2016 preşedintele UTM din Bucureşti. În perioada 2012-2016 a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii, iar în 2006-2012 a fost rectorul Titu Maiorescu. Este profesor la Departamentul de Drept privat al universităţii pe care o conduce şi conducător de doctorat în domeniul Drept. Concret, este titular la următoarele discipline: „Drept civil. Drepturile reale. Drept civil. Teoria generală a obligaţiilor”. Şi-a obţinut diploma de doctor în 1977, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a absolvit şi Facultatea de Drept, în 1968.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
1.834 afisari

4 COMENTARII

  1. Mai este și mare cavaler! Parca la Titu Maiorescu a studiat și plagiatorul Ponta, acum face valuri in politica, in alte tari cei care au plagiat n-au mai apărut in viața publica, s-au dat la fund . Ponta are partid, vrea funcții mari, la munca adevarata nu visează dumnealui!?

  2. La aceasta universitate cu pana la 5 exceptii,cadrele didactice sunt provenite din randul activistilor si pilelor PSD,iar titlurile universitare sunt obtinute prin coruptie. Niste nume doar: Andrei Tinu,nulitate absolută, a ajuns fiind prieten dupa spusele sale cu Iosif Urs,lector universitar doctor in constitutional si secretar de stat in Ministerului Justitiei.Diploma de facultate o are tot de la Iosif Urs.

    • 1. Tinu nu este lector universitar doctor în Constituțional, așa cum se exprimă „valorosul” comentator, ci lector universitar, titular al cursului de Istoria statului și dreptului românesc, fiind doctor în Istorie al Universității din București, cu o teză despre August 1968, apreciată de comisie, formată din istorici reputați, cu magna cum lauda. În rest, obsesiile și prejudecățile frustraților ne lasă reci!

  3. Ce fata de lopata. Dar o fi vreo diferenta intre asta si indivizii din universitatile de stat? In Romania cercetarea-dezvoltarea nu exista dar pute tara de cercetatori , nu mai zic de doctori facuti la apelul bocancilor.
    Si cica pleaca tinerii din tara…pai nu mai incap de atata destepti, se duc sa ridice nivelul altora…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger