AcasăNewsScandal la universitățile private. Președintele U. „Titu Maiorescu” a fost arestat

Scandal la universitățile private. Președintele U. „Titu Maiorescu” a fost arestat

Preşedintele Universităţii „Titu Maiorescu” (UTM) din Bucureşti, Iosif Urs, a fost reţinut de procurori pentru infracţiuni în legătură cu serviciul.

Iosif Urs (Sursa foto: Twitter)

Iosif Urs este acuzat că a dat unor candidaţi subiectele de la admiterea la o facultate din cadrul universităţii. Alături de el, au mai fost reţinute ale două persoane de către procurorii Sectorului 2.

Nu ar fi întâia oară când Urs ajunge în fața procurorilor. La începutul lui 2019, presa a scris, sub titlul „Beneficii personale obținute de șefii din Armată și Poliție mobilizați să scape un universitar de o sancțiune rutieră”, că o amendă rutieră încasată în 2015 de Iosif Urs ar fi generat o adevărată „mobilizare” a cunoștințelor „cu grade”.

Urs, „cercetător ştiinţific de onoare al Academiei Române”, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Universităţii, este din 2016 preşedintele UTM din Bucureşti. În perioada 2012-2016 a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii, iar în 2006-2012 a fost rectorul Titu Maiorescu. Este profesor la Departamentul de Drept privat al universităţii pe care o conduce şi conducător de doctorat în domeniul Drept. Concret, este titular la următoarele discipline: „Drept civil. Drepturile reale. Drept civil. Teoria generală a obligaţiilor”. Şi-a obţinut diploma de doctor în 1977, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a absolvit şi Facultatea de Drept, în 1968.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc