AcasăNewsScandal la Spitalul Foişor din Capitală. Arafat și Voiculescu își pasează vina....

Scandal la Spitalul Foişor din Capitală. Arafat și Voiculescu își pasează vina. Unul a emis ordinul, celălalt l-a avizat!

Situaţie revoltătoare, vineri seară, la Spitalul de Ortopedie Foişor, din Capitală. Peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi cu ambulanţe la alte spitale sau la domiciliu, în regim de urgenţă, deşi unii dintre ei fuseseră operaţi cu doar câteva ore în urmă.

Şeful DSU, Raed Arafat, a luat decizia ca Spitalul Foișor să fie transformat în spital COVID, iar hotărârea a fost avizată de Ministerul Sănătăţii, care a transmis că evacuarea pacienților de la spitalul Foișor s-a făcut sub coordonarea DSU.

„Precizări în legătură cu situația regretabilă creată în această seară la spitalul Foișor. Situația pacienților Covid-19 care necesită îngrijire ATI este critică. (…) Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de astăzi. Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI – și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie.”, a transmis ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății: „Este regretabil. Ne-am dori ca aceste imagini să nu se repete”

Ministrul Vlad Voiculescu a aruncat vina și pe managerul spitalului care nu ar fi întocmit la timp „documentele necesare”.

Evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București. Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București. Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar. Întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă. Modul cum a decurs evacuarea este regretabil și ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate.”, a precizat Vlad Voiculescu.

Explicațiile lui Raed Arafat

Și Raed Arafat vine cu explicații după situația șocantă de la Spitalul Foișor, unde mai multe persoane au protestat și au scandat ”Jos, Arafat”, ”Criminalii” și ”Arafat, nu uita, asta nu e țara ta”, ”Jos guvernul satanist”. Șeful DSU spune, într-un clip publicat pe pagina sa de Facebook de ce s-a luat decizia de a evacua spitalul pe timp de noapte:

„De ce s-a făcut această operațiune în timpul nopții – pentru că orice întârziere pentru noi înseamnă că avem pacienți care pot să ajungă la UPU și să nu găsească nici măcar un loc de oxigen acolo. Deci cu cât UPU se blochează, pacienții pot să rămână chiar în ambulanțe. Aici nu există chiar o planificare de 3-4 zile în aceste situații. Decizia trebuia să fie luată pentru că se știa că va exista o presiune mai mare pe UPU dacă nu găsim loc pentru acești pacienți.

De ce s-a făcut pe timpul nopții – pentru că s-a întârziat în discuții și lămuriri la spitalul respectiv, în prezența DSP, în prezența celor de la primărie, în prezența celor de la DSU. Dacă noi așteptam evacuarea până dimineață, înseamnă că noi nu puteam să luăm spitalul să funcționeze decât după-amiază, noi încercăm să îl punem în funcționare cât mai repede pentru pacienții care așteaptă și a căror stare este critică și sunt în pericol vital. Ne pare rău, știu că este un disconfort, dar una este a genera un disconfort și alta e să nu acționăm și după care să regretăm că nu am făcut mai repede și avem pacienți pe care nu îi putem prelua sau transfera”, transmite secretarul de stat.

Raed Arafat spune că deciziile luate sunt grele, însă ele sunt necesare pentru a preveni pierderea de vieți.

„La acest moment, situația noastră cu Covid este următoarea – cazurile sunt în scădere, situația s-a stabilizat ca număr de cazuri, dar gravitatea cazurilor și numărul lor care continuă să crească este pentru că vin cazurile din urmă. Este nevoie de o adaptare continuă. Rugămintea mea este să înțeleagă toată lumea că aceste decizii grele pentru noi, dar sunt necesare ca să prevenim pierderea unor vieți care au nevoie de aceste locuri”, mai spune Raed Arafat.

author avatar
Andreea Vlad
1.205 afisari

13 COMENTARII

  1. DOI IRESPONSABILI ,DOI NIMENI ISI BAT JOC DE ROMANI DE DREPTURILE ROMANILOR ,DE ACESUL LA SERVICII DE SANATATE PENTRU CARE PLATIM MILIOANE PE LUNA !.
    TU AVOCATUL NIMANUI ,CA AL POPORULUI N_AI FOST SI NU ESTI !, PROCUATURA DE CE NU SE AUTOSESIZEAZA IN ACEST CAZ DE CRIMA CU PREMEDITARE.
    ROMANI AVETI OCAZIA SA SCAPATI DE DOI IRESPONSABILI ,DACA NICI ACUM NU VA TREZITI VA MERITATI SOARTA CA SA MURITI CA NISTE SOBOLANI ,ORI COBAI .

  2. Comisarul . ro , astazi , 10 aprilie 2021 , ora 06:58 : ” DRAMA FOISOR „, O NOUA MA NI PU LA RE ORDINARA ? DIRECTORUL PUS DE FIREA , ELEMENTUL CHEIE AL REGIEI „- Liviu Avram -facebook .

  3. Chiar acum meletia garii Tiraspol mi-a altoit niste pu lane pe fese , m-a prins ca ii ghiceam in slit unui navetist de Rabnita .

  4. Manevra evacuarii Spitalului Foisor trebuia sa determine romanii sa dea buzna la vaccinare…ca deh! Daca e nevoie de inca un spital sa bage acolo candidati la moarte?! Au evacuat spitalul cand era lumea inchisa in case, dupa programul dementilor lui Arafat. Cat le trebuie oare procurorilor nedemni si lipsiti de onoare, de profesionalism sa mai permita atatea crime si abuzuri? Dar-ar Dumnezeu un proces de genocid pe capul tuturor acestor blestemati de satanisti! Arafat are drept de viata si de moarte asupra romanilor, voi ticalosii si tradatorii care va spuneti inteligence?! V-ati luat plata celor 30 de arginti si de aia taceti? SA NU UITATI TRADATORILOR CA IUDA S-A SPANZURAT ..
    si nu a avut nici un folos din pretul vanzarii lui Hristos! Nici voi vandutilor si asupritorilor nu veti avea!!

  5. A-rahate, îți punem chelia pe băț CRIMINALULE! Si la toți criminalii din guvern care ne tratează ca pe niște animale. Vă hăituim până cedați nervos! Venim peste voi si vă facem praf. Dacă ne considerați animale, vă devorăm în viu asa cum ați procedat voi cu românii. Stați cu ochii în şaişpe.

  6. Nesimtitilor, paganilor! Amandoi! Si Tataru. Si Citu care are doar o grija, amenzile sa mai adune ceva la buget.Ce avizezi Voiculescule? Mai semnezi? Nu ti-ai transmis toate prerogativele si dreptul de semnatura Dnei Moldovan? Si ai alte ocupatii in afara aceleia de ministru al sanatatii pentru care te platim. Dar lasa ca este bine! Cand va veni vremea vei merge de mana cu Arafat Umbagan (om pagan) si Tataru sa dati socoteala pentru cei 25.000 de morti bagati in doi saci de gunoi. Neimbracati. Si aruncati in cosciuge. Pe care nici sa-i identifice nu au putut multe rude. Fara autopsii, declarati morti de covid cu complicitatea unor medici car si-au calcat juramantul pentru functii .Sa va umpleti voi conturile.De crima comisa aseara la Spitalul Foisor impotriva unor persoane operate, bolnave, multe in varsta la fel ca si parintii sau bunicii vostri. Aflati in siguranta.Voiculescule, un spital nu se evacueaza in cateva ore, criiminalule! Asta ai invatat tu 10 ani in Austria? Arafat Umbagan ce s-a ales cu sectiile mobile de ATI, cu izoletele , cu sistemele de alimentare cu oxigen si alte materiale medicale pe care le-ai cumparat in perioada de urgenta ? Cand cereai imunitate alaturi de Cercel pentru aprovizionari .Le folosesti acum in spitalele pe care vreti sa le transformati in spitale covid? Voi vreti sa-i omorati pe romani? Sa le distrugeti credinta? Pentru ca occidentul vostru sorosit poate trai fara ea dar nu fara comfort?Nu veti reusi! Tradatori de neam si tara care sunteti! Romani si venetici cetateni acum romani. Tu Arafat Umbagan pleaca acasa, in tara ta care o fi ea. Asha sa-ti ingropi mama si pe rudele tale. Suntem un popor credincios chiar daca seful BOR Daniel este un antichrist cum a fost si anteriorul. Si-a umplut conturile ca sluga si acum se lafaie alaturi de fiica lui din flori Stela intr-o vila de lux. Pacatele grave din Postul Pastilui nu se iarta de catre Dumnezeu! Veti plati toti! Stiuti si ne stiuti de catre noi romanii chinuiti acum de catre voi antichristii. Indiferent de partidul din care faceti parte, indiferent de functiile voastre vremelnice in stat! Pentru Saptamana Mare ce ati mai programat? Ce spitale au mai ramas Nicusorule, ,,independentule,, USRist? Floreasca, Universitar, Fundeni, Elias sau de asta nu va atingeti?

  7. Aktual 24 -ieri , 10 aprilie 2021 , articol de Ovidiu Albu : ” MONSTRUOASA COALITIE PENTRU LICHIDAREA LUI VLAD VOICULESCU . CE SE AFLA IN SPATELE NOULUI SCANDAL DE LA SPITALUL „FOISOR ” . Structuri conectate la banii publici incearca sa elimine un adversar care le pune in pericol afacerile . Biznisurile sunt grav deranjate de actiunile lui Vlad Voiculescu , cele mai mari spagi se dau in domeniul medical . Lichidarea lui Vlad Voiculescu a devenit o problema de extrema urgenta pentru mafia din sanatate . Managerul Cristian Stoica nu i-a ramas dator binefacatoarei Gabriela Firea si si-a jucat impecabil rolul ingrat , intr-o perfecta regie de pus poalele-n cap . Da , este nevoie de timp pentru destructurarea caracatitei numita ciuma rosie care a cuprins cu tentaculele toxice toate institutiile statului in ultimii 30 de ani !

  8. Transformati spitalele inchise de fostul PDL in spitale suport Covid(exemplu Spitalul Comunal Bozovici ).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger