AcasăNewsScandal la primăria din Coroieni, județul Maramureș. Oameni puşi la curățenie în...

Scandal la primăria din Coroieni, județul Maramureș. Oameni puşi la curățenie în casa Secretarului General al MAI

primarieScandal la primăria din Coroieni, județul Maramureș. Oameni puşi la curățenie în casa Secretarului General al MAI

Un conflict s-a iscat între angajații Primăriei din Coroieni, primar și Secretarul General al MAI. Primarul este acuzat că i-ar fi trimis pe cei 8 angajați ai săi să curețe casa Secretarului General al MAI, Ștefania Gabriella Ferencz, în timpul programului.

Primarul din Coroieni este pus sub acuzare că și-ar fi trimis angajații să curețe casa Secretarului General al MAI, Ștefania Ferencz.

Ștefania Gabriella Ferencz, supranumită „blonda lui Boc”

Angajaţii mărturisesc însă că astfel de obiceiuri sunt des întâlnite în primărie şi aduc acuzaţii grave de sclavie la adresa unui primar.

Secretara primăriei este revoltată și de faptul că Ferencz, fosta consilieră a primarului Clujului Emil Boc, i-ar fi acuzat și de furt de bijuterii în urma curățeniei, bijuterii care au fost găsite ulterior.

Secretara primăriei a depus plângere la poliție, susținând că: „În data de 24 august 2022 dânsul a dispus să ne deplasăm la aproximativ 200 metri de sediul primăriei la casa părintească a dnei Ferencz și să ajutăm să facă curățenie, spunându-ne că are obligații față de aceasta. Ne-am deplasat la fața locului toți cei 8 angajați care eram prezenți în instituție la ora 10.

Dânsa ne-a repartizat pe fiecare la câte un loc din casa respectivă. Eu am fost repartizată la baie, să facem curățenie în baie. Doamna ne supraveghea în permanență. Nu ne-a servit nici cu un pahar cu apă având un caracter foarte distant față de noi. După ce am spălat WC-ul a venit la mine și mi-a spus că nu l-am spălat suficient și mi-a spus să revin asupra lui. Atunci m-am simțit foarte umilită. Și domnul primar a venit acolo, dânsul stătea în curte la umbră. La ora 16 am spus că plecăm că ni s-a terminat programul de lucru”.

Secretara primăriei a făcut plângere la poliție

De asemenea, secretara susține că Ferencz i-a acuzat de furt după ce angajații au terminat curățenia: „Am recurs la o plângere împotriva primarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș pentru că a doua zi am fost acuzate de furt de către doamna Ștefania Ferencz și de către domnul primar, pentru că îi lipsesc bijuterii la doamna respectivă. Două angajate mai revoltate am spus că nu se poate, noi nu am furat nimic. Am zis că mergem la fața locului și să vedem în prezența noastră ce lipsește. Acolo au fost găsite, în casă. Sub nicio formă nu a fost niciun furt. Au fost găsite în prezența doamnei. Este inadmisibil ca într-o democrație să se întâmple asemenea lucruri, pentru că suntem plătiți din bani publici. Suntem plătiți să ne îndeplinim atribuțiile de serviciu, nu să facem astfel de servicii în timpul programului de lucru” a continuat secretara.

„Vă dați seama că atunci când a aflat m-a făcut în toate felurile. Am și o înregistrare audio cu acest lucru. A spus către angajați să mă ia de brațe și să mă scoată afară din primărie. M-a făcut mincinoasă. Mi-a spus că noi am mers de bună voie, când în realitate eu nici nu o cunosc pe doamna asta. Atunci am văzut-o prima dată. Am făcut și fotografii pentru că m-am gândit că nu o să mă creadă nimeni. Eu am fost chemată la audieri de două ori până în prezent la Poliție. Obiectul reclamației mele este abuz în serviciu”,a declarat ea, potrivit baiamare.net.

Parchetul de pe lângă judecătoria Târgu Lăpuş a deschis un dosar penal pentru a stabili cine se face vinovat în acest caz.

author avatar
Andreea Vlad
1.610 afisari

3 COMENTARII

  1. Și nu sunt sclaveți? Doar că nu la patroni, ca-n mediul privat, ci la șefi.
    De ce nu au refuzat? Pentru că, dacă sunt zburați, nu-și vor mai găsi niciodată de lucru, ei neavând competențe?

  2. Domnilor peste tot e la fel femeile de serviciu fac curățenia acasă la Șefu, șoferul duce copilul la școală și pe mama lui la coafor, piața chiar o lasă și la job. Cam așa merg lucrurile în Instituțiile statului. Merge și așa.

    • Se numeste abuz in serviciu.
      Iar cel sclavit poate face plangere la DNA cu dovezi.
      Sefu va da cu subsemnatu’.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger