Cauta

Scandal la mitingul secuilor! Autoritatile romane, acuzate de SABOTAJ!

Garnitura unui tren particular care ar fi trebuit sa transporte o mie de harghiteni la marsul pentru autonomie teritoriala, de duminica, in judetul Covasna, s-a defectat in localitatea Izvoru Muresului, la scurt timp de la plecare.

Autoritatile romane sunt acuzate de sabotaj, fostul ministru Attila Korodi precizand ca este „o manarie a sigurantei de stat”, si in niciun caz nu o defectiune tehnica. Trenul care trebuia sa ajunga la ora 8.41 in gara Miercurea Ciuc, acolo unde aproximativ alti 400 de oameni asteptau sa plece la Chichis. Cu cateva minute inainte de ora stabilita, s-a anuntat ca trenul are intarziere 180 de minute, spre nemultumirea celor care voiau sa participe la mars.

„Eu zic ca asta e sabotaj, nu cred ca locomotiva s-a stricat tocmai astazi. (…) Eu sper ca, prin acest mars, cel putin vom atrage atentia lumii ca aici o multime de oameni, din aceste trei judete, vor sa fie stapanii acestui tinut. Bineinteles ca asta nu exclude (…) populatia romana, pentru ca noi de secole traim impreuna si trebuie sa traim si in continuare impreuna. Noi trebuie sa ne rezolvam problemele noastre si eu sper ca liderii tarii vor gasi metoda si intrumentele prin care sa ne ajute sa obtinem autonomia”, a declarat Szilagy Arpad, unul dintre cei care asteptau trenul pentru a pleca la marsul pentru autonomie teritoriala, citeaza rtv.net.

Reprezentantii UDMR au decis sa organizeze transportul oamenilor la mars cu microbuzele si cu autoturismele. „Tehnic poate fi explicata (defectiunea, n.r.), dar coincidentele sunt prea stridente. (…) Cum intotdeauna stim sa ne organizam, probabil vom reusi ca si cu masini mici, cu autobuze sa luam oamenii si sa-i ducem la mars. (…)O mie de oamenii ar fi trebuit sa mearga cu trenul in localitatea Chichis si pana la urma vom garanta ca vor fi acolo”, a declarat deputatul UDMR Korodi Attila, potrivit aceleiasi surse.

Manifestantii intentioneaza sa formeze un lant viu de-a lungul DN 11, incepand din localitatea Chichis, aflata la intrarea in judetul Covasna dinspre Brasov, pana in localitatea Bretcu, la iesirea spre judetul Bacau, pe o lungime de 54 de kilometri. Organizatorii mentioneaza ca protestul este indreptat si impotriva proiectului de reorganizare administrativa a Romaniei.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version