AcasăNewsScandal la granite! Sute de mii de romani se intorc acasa

Scandal la granite! Sute de mii de romani se intorc acasa

Ca in fiecare an, in zilele dinaintea Craciunului vamesii nostri lucreaza la foc continuu din cauza numarului mare de romani care se intorc acasa.

Sute de mii de romani stabiliti, definitiv sau temporar, in tari precum Spania, Germania sau Italia, vin acasa cu masinile personale, astfel ca la toate vamile din zona de vest a tari se inregistreaza un trafic excesiv.

De altfel, conform digi24.ro, reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Bihor sustin ca traficul intr-o zi de lucru dinaintea Craciunului creste cu cel putin 30% fata de o zi normala de lucru.

Din aceasta cauza apar si incidentele. Oamenii sunt nemultumiti ca stau cu orele la cozi si sustin ca vamesii ar putea gasi solutii pentru a elimina acest inconvenient.

In alta ordine de idei, romanii care se intorc in tara sustin ca vin cu tot mai putine cadouri pentru rude si prieteni, semn ca viata a devenit tot mai grea si in tarile din Vestul Europei. De altfel, specialistii sustin ca romanii care muncesc in strainatate au introdus in tara, de-a lungul anului, putin peste 3 miliarde de euro. In conditiile in care, inainte de startul crizei financiare, romanii de peste hotare trimiteau in tara, anual, chiar si 7 miliarde de euro.

sursa foto: vrn.ro

author avatar
Cristi Ionita
403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger