AcasăNewsScandal la CSM: cum vor procurorii să o scape pe Kovesi

Scandal la CSM: cum vor procurorii să o scape pe Kovesi

Adina Florea, ținută la mantinelă de colegii care se tem de Kovesi și dosarele ei

 

Luptele din Justiție continuă cu săbiile pe masă. Ieri, pentru șasea oară, s-a amânat o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii, care ar fi trebuit să confirme numirea Adinei Florea în funcția de șefă a Secției care investighează magistrații. Florea a luat punctajul maxim la examenul dat de CSM. Doar că, ieri, nu s-a întâmplat nimic. Șeful interimar al Parchetului General, Bogdan Licu, s-a ascuns sub umbrela unor ședințe imaginabile, iar Ana Birchall a plecat la JAI. Tot acest ”tam-tam” a fost pentru a  ascunde anumite cauze penale care o privesc pe Laura Codruța Kovesi, dosare  pe care le are la Secția unde trebuia să fie numită Adina Florea.

Adina Florea, ținută la mantinelă de colegii care se tem de Kovesi și dosarele ei

La ședința de ieri au participat doar câteva persoane. Din partea procurorilor singurul care s-a prezental fost magistratul Codruț Olaru. Pe de altă parte, preşedintele CSM, Lia Savonea, a propus o modificare legislativă ”rapidă”, care să prevadă ca membrii CSM care absentează nemotivat la şedinţele de plen să îşi piardă de drept mandatul.

Perpetuarea unui blocaj

”Lucrările plenului se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri. Suntem 13 membri prezenţi. Am citit în presă că mai mulţi procurori au fost convocaţi la sediul Parchetului General. Mie mi se pare că avem o perpetuare a unui blocaj în funcţionarea activităţii plenului CSM. Trebuie să reamintesc că, la patru şedinţe legal convocate, la datele de 20 iunie, 24 iunie, 1 iulie şi 3 iulie, s-a refuzat de către anumiţi membri, în principal procurori, să se prezinte pentru a se asigura desfăşurarea şedinţelor. Eu constat că nu avem pârghii pentru a asigura respectarea legii în cadrul CSM, situaţie în care ar trebui ca, în regim de urgenţă, să fie adoptate măsuri legislative care să deblocheze actuala situaţie”, a spus Lia Savonea.

Procurorii ascund gunoiul sub preș

Pe de altă parte, surse din interiorul CSM spun că de fapt această sarabandă cu ședințele amânate nu este decât o decizie complice a procurorilor care vor desființarea Secției Speciale pentru că acolo sunt dosarele fierbinți care îi privesc și pe ei personal. Dar, printre cele mai importante ar fi cele în care Laura Codruța Kovesi este cercetată și cauzele se apropie de final și fosta șefă a DNA va fi trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție, ceea ce i-ar periclita cariera de șefă a Parchetului European.

author avatar
Ramona Feraru
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger