AcasăNewsScandal la CCR: Membrii Curtii cer convocarea unei sedinte de urgenta

Scandal la CCR: Membrii Curtii cer convocarea unei sedinte de urgenta

Modificarea adusa deciziei CCR privind listele electorale a iscat un scandal in sanul Curtii Constitutionale, doi magistati cerand convocarea unei sedinte de urgenta astfel incat sa fie stabilite in ce conditii au aparut eratele.

Erata adusa cererii adresata Guvernului de catre Curtea Constitutionala (CCR) i-a scandalizat pe unii magistrati ai CCR, care cer convocarea unei sedinte de urgenta astfel incat sa fie stabilite in ce conditii au fost realizate modificarile.

In plus, acestia afirma ca nu stiau ca a fost realizata o astfel de erata, acuzand ca, in conditiile in care nu a existat cvorum in momentul in care documentul a fost trimis catre Guvern, aceasta este ilegala.

„In urma unui material din presa l-am sunat pe presedintele CCR, am vorbit si cu alti colegi si am solicitat presedintelui sa convoace de urgenta un Plen al Curtii. Domnia sa m-a asigurat ca in seara asta va lua legatura cu toti judecatorii. Daca va fi posibil maine, daca nu, vineri sau poate luni, cat de repede posibil”, a declarat la judecatorul CCR Tudorel Toader, conform rtv.net.

Magistratul a mai precizat ca pentru realizarea eratei era necesara realizarea unei sedinte a CCR, aceasta fiind o situatie speciala care cere un cvorum.

„Daca este vorba ca s-a gresit o pagina, un punct, care nu e de natura sa schimbe sensul juridic al deciziei, nu se pune problema unui Plen, atunci e o eroare materiala, daca este vorba de o eliminare, de o completare sau de o adaugire de natura sa schimbe sensul deciziei, atunci categoric de competenta Plenului este luarea respectivei erata”, a mai spus acesta.

Ca raspuns al cererii magistratilor nelamuriti, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a anuntat ca inca nu a convocat sedinta extraordinara ceruta de catre acestia, informeaza newsin, citat de rtv.

Divergentele dintre judecatorii Curtii Constitutionale au aparut dupa ce, luni, Guvernului i-a fost trimisa o erata conform careia CCR le-a cerut guvernantilor listele electorale pe baza carora s-a efectuat referendumul din 29 iulie, privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

author avatar
Ionut Zgimbau
673 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger