AcasăNewsScandal intre Polonia si Germania: Angela Merkel, in costum vargat la Auschwitz

Scandal intre Polonia si Germania: Angela Merkel, in costum vargat la Auschwitz

Cancelarul german, Angela Merkel, a aparut pe coperta unei reviste din Polonia imbracata in costum vargat, in lagarul de la Auschwitz.

Publicatia Uwazam Rze a aparut marti pe piata din Polonia cu o fotografie alb-negru pe coperta, in care apare Angela Merkel in zeghe si cu o basma pe cap.

Fotografia vine ca un raspuns al unui documentar difuzat de un canal de televiziune nemtesc, ZDF.

Acolo se spunea ca partizanii polonezi au fost antisemiti. In documentar apare un polonez care spune ca „Evreii trebuie inecati ca soarecii”, ceea ce ar fi total fals.

Astfel ca, polonezii ii acuza pe germani ca ar fi distorsionat complet istoria si ca au uitat de carnagiul si victimele ce si-au pierdut viata la Auschwitz.

In privinta versiunii prezentate de nemti in documentar, diplomatul polonez Jerzy Marganski a scris o scrisoare televiziunii, prin care isi exprima dezgustul.

„Imaginea Poloniei si a rezistentei poloneze in fata ocupantilor germani, asa cum a fost prezentata de documentar este nedreapta si abuziva”, spun polonezii.

Se estimeaza ca in jur de 1,6 milioane de oameni si-au gasit sfârsitul in lagarele de concentrare si exterminare de la Auschwitz. Printre experimentele facute de nazisti la Auschwitz se  numarau injectarea unor substante chimice direct in ochii copiilor in incercarea de a le schimba culoarea, diverse amputari de membre si alte operatii brutale. Un alt experiment monstruos a fost introducerea detinutilor in cazane cu apa fierbinte pentru a vedea pâna la ce temperatura rezista omul inainte sa moara.

author avatar
Andra Nesu
786 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger