AcasăNewsScandal inter-etnic la Satu Mare? Mormântul Eroului Necunoscut, vandalizat! (FOTO)

Scandal inter-etnic la Satu Mare? Mormântul Eroului Necunoscut, vandalizat! (FOTO)

Mormântul Eroului Necunoscut din Satu Mare a fost vandalizat cu o inscripție în limba maghiară. Autorităţile au anunțat că a fost sesizate de mai mulți cetățeni că pe placa monumentului a fost lipit un autocolant cu inscripția în maghiară „Soldat necunoscut, 1944 octombrie”.

Autocolantul a fost îndepărtat, iar prefectul Radu Roca a anunțat demararea unei anchete.

Poliţia caută vinovaţii

Este de datoria mea ca prefect al judeţului Satu Mare să intervin rapid şi să clarific situaţia creată aseară după apariţia în mediul online a imaginilor legate de profanarea Mormântului Eroului Necunoscut din municipiul Satu Mare.

Am convocat instituţiile abilitate pentru a face verificări şi de a stabili vinovaţii pentru situaţia neplăcută creată. Vă asigur că vinovaţii vor fi traşi la răspundere şi sancţionaţi conform legii.

Consider că cetăţenii judeţului Satu Mare trăiesc în armonie şi respect indiferent că sunt români, maghiari, şvabi, ucraineni sau romi, iar astfel de acţiuni nu ne onorează ca sătmăreni.

Vă asigur că lucrurile vor fi clarificate în cel mai scurt timp cu putinţă, pentru că, repet, sătmărenii nu au nevoie de astfel de provocări ce pot, Doamne păzeşte, degenera în conflicte interetnice”, a transmis prefectul Radu Roca.

author avatar
Andrei Ștefan