AcasăNewsScandal in urma bacalaureatului olimpicilor

Scandal in urma bacalaureatului olimpicilor

(foto: guraialomitei.com)

In urma publicarii rezultatelor bacalaureatului olimpicilor, a izbucnit un scandal monstru. Desi pe listele Comitetului Olimpic Roman figureaza doar 104 olimpici, la examen au participat 929 de elevi.

foto: guraialomitei.com

Publicarea rezultatelor inregistrate la bacalaureatul olimpicilor, ce a avut loc la Bacau, a insemnat si izbucnirea unui scandal monstru. Acest lucru a fost cauzat de numarul mare de elevi care au picat examenul, mai ales ca, la BAC-ul special dedicat olimpicilor, au participat 929 de elevi, desi pe listele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR)  figureaza doar 104 olimpici.

Porivit gsp.ro, COSR a solicitat Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport (ANST) si Ministerului Educatiei sa demareze o investigatie referitoare de modul in care au fost realizate inscrierile sportivilor de performanta pentru sesiunea speciala de bacalaureat din acest an. Mai mult, COSR sustine ca nu a fost consultat inmomentul in care s-au intocmit listele, declarand ca acestea au fost realizate de ANST, liste pe care s-a aflat si fiica Doinei Melinte, fostul presedinte al ANST, desi aceasta a terminat liceul de arte Nicolae Tonitza.

Potrivit datelor oficiale, la bacalaureatul olimpicilor ce a avut loc mai devreme decat cel obisnuit, promovilitatea a fost de 32,7%, doar 300 de elevi dintre cei 887 care au dat BAC-ul fiind declarati admisi. Totodata, 100 de candidati au reusit sa promoveze probele de examen insa nu au obtinut media 6.00, necesara admiterii. 25 de elevi au eliminati din examen dupa ce au fost prinsi in timp ce incercau sa copieze.

 

author avatar
Ionut Zgimbau
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger