AcasăNewsScandal in Serviciile Secrete, dupa ce un agent care asigura paza lui...

Scandal in Serviciile Secrete, dupa ce un agent care asigura paza lui Obama s-a sinucis!

Un ofiter din paza presedintelui american, Barack Obama, s-a sinucis weekendul trecut, dar Secret Service a interzis divulgarea de informatii in acest caz.

Totusi, surse din cadrul anchetei au declarat pentru Fox News ca Rafael Prieto, 47 de ani, era unul dintre dintre cei 13 agenti anchetati in legatura cu scandalul orgiilor din Columbia. Motivul sinuciderii sale este o amanta mexicana, despre care s-a aflat in timpul anchetei, desi el era obligat sa declare orice relatie cu cetateni straini. Prieto era de 20 de ani in Secret Service si se remarcase prin corectitudine si devotament. In obiectivul de paza si protectie a familiei prezidentiale se ocupa de detaliile de securitate, fiind foarte bine cunoscut de catre Obama si familia sa. Surse apropiate de Prieto au declarat ca acesta era casatorit si avea copii, de aceea nu a suportat faptul ca s-a aflat despre relatia sa cu mexicanca. Dintr-un om foarte bine vazut, risca sa-si piarda si serviciul, si familia. El a fost gasit mort in masina sa, care avea motorul pornit, fiind intoxicat cu monoxid de carbon. Politia metropolitana din Washington, care se ocupa de caz, nu a dezvaluit nimic din mersul anchetei.

Acesta este un nou scandal care zguduie Secret Service, dupa cel din aprilie, care a implicat toata echipa de agenti care fusese trimisa in Columbia pentru a pregati vizita lui Barack Obama. Agentii au fost acuzati ca au tras niste betii de pomina si au adus prostituate chiar in camerele lor de la un hotel din Cartagena, unde aveau documente despre orarul presedintelui, rute de deplasare etc. In urma acestui incident, seful Secret Service, Mark Sullivan, a fost determinat sa emita un nou cod de conduita, in care le interzice angajatilor sa bea bauturi alcoolice sau sa aduca persoane straine la ei in camera, in timpul serviciului.

Stefan Munteanu

author avatar
eNational
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger