AcasăNewsScandal in Senat, pe tema invitarii lui Basescu la festivitate: "Intram in...

Scandal in Senat, pe tema invitarii lui Basescu la festivitate: „Intram in istoria nebunilor Romaniei”

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul sa decida daca presedintele Traian Basescu poate participa sau nu la sedinta de aniversare a Senatului.

Este vorba despre festivitatea de aniversarea a 150 de ani de existenta a Senatului Romaniei, insa cererea liderului senatorilor PDL de a vota invitarea sefului statului la eveniment nu a fost acceptata, iar sedinta de plen a fost suspendata.

Oprea a aratat ca presedintele Calin Popescu Tariceanu ”confunda institutia Senatului cu persoana sa” si a subliniat ca acest vot este necesar pentru ca presedintele Senatului ca nu mai confunde ”institutia publica a Senatului cu una privata”.

”Supuneti plenului la vot daca presedintele Romaniei poate veni sau nu. E nepermis. Intram in istoria nebunilor Romaniei, la 150 de ani, cel mai important om din stat sa nu fie invitat pentru ca cineva a confiscat Senatul Romaniei”, a declarat Dumitru Oprea.

Propunerea liderului senatorilor PDL nu a fost supusa la vot de presedintele de sedinta, social-democratul Cristian Dumitrescu, care a explicat ca invitatiile la acest eveniment sunt trimise ”sub semnatura presedintelui Senatului”.

Dupa o pauza de consultari intre grupurile parlamentare, Dumitru Oprea a anuntat ca s-a decis convocarea unei sedinte de Birou Permanent, pentru a se discuta aceasta situatie, in caz contrar grupul parlamentar PDL urmand a parasi sala de plen.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, la randul sau, a declarat  in plen ca regreta aceasta discutie privind invitarea sau neinvitarea presedintelui la evenimentul aniversar al Senatului.  ”Ne place sau nu ne place si cred ca toti stiti relatiile mele de simpatie fata de presedintele Basescu, si invers, dar este presedintele Romaniei si nu are cum sa nu fie invitat la aceasta manifestare. Daca invitati toti fostii presedinti ai Senatului, toti fostii presedinti ai Romaniei, impreuna cu Casa Regala, cum nu invitati presedintele in functie?”, a mai aratat Puiu Hasotti.

In urma verificarii cvorumului, s-au inregistrat 60 de senatori prezenti, astfel ca plenul a fost suspendat.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca nu l-a invitat pe presedintele Traian Basescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil. ”Nu vreau sa cream un moment penibil, tinand cont ca presedintele Romaniei a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiintarea Senatului, iar la festivitatea din ziua de 17 iunie se va vorbi cu precadere nu numai despre traditia Senatului, ci si despre rolul Senatului in perspectiva urmatorilor ani”, a explicat Tariceanu eliminarea din lista de invitati a presedintelui Traian Basescu.

Cititi si:

Basescu nu e pe lista invitatilor la aniversarea Senatului. Tariceanu: Nu cred ca prezenta sa este una oportuna

Foto: ziuanews.ro

author avatar
Alina Costache
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger