AcasăNewsScandal în plină grevă, la un liceu din țară. Profesor grevist, bătut...

Scandal în plină grevă, la un liceu din țară. Profesor grevist, bătut din cauza unor medii neîncheiate

sursa foto: realitate.net

Tensiunea pare să fie atins cote maxime într-un liceu din Sibiu, în plină grevă în Educație. Un profesor de sport ar fi fost agresat pe motiv că, fiind în grevă, ar fi refuzat să încheie mediile unor elevi de clasa a XII-a, știut fiind faptul că în această perioadă se fac înscrierile pentru Bacalaureat, „examenul maturității”.

Scandalul a avut loc la Liceul de Arte din Sibiu. Totul ar fi pornit de la faptul că un profesor de educație fizică de la unitatea de învățământ sibiană, aflat în grevă, ar fi refuzat să încheie mediile elevilor de la clasa a XII-a.

Bărbatul făcut plângere la Poliție. Și asta după ce, potrivit Antena3, ar fi fost agresat de soțul directoarei, care i-ar fi cerut profesorului de sport să încheie mediile elevilor, pentru a se putea înscrie la Bacalaureat. Se pare că acest cadru didactic nu ar fi încheiat mediile elevilor de a XII-a, clasă la care învață și fiul directoarei.

Profesorul ar fi fost lovit cu pumnii

În contextul deciziei profesorului, directoarea liceului ar fi vrut să facă ea acest lucru, neavând însă un astfel de drept. Profesorul de sport nu a fost de acord să-i dea directoarei contul și parola astfel încât să poată încheia mediile. Apoi s-ar fi declanșat scandalul. Când la un moment dat, soțul directoarei ar fi ajuns la liceu și ar fi intrat în cancelarie, unde l-ar fi agresat pe profesor. Și anume l-ar fi lovit în cap și în spate cu pumnii, potrivit aceleiași surse.

Profesorul ar fi făcut o plângere la Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, dar și la Poliție. Reprezentanții Inspectoratului au anunțat că vor începe o anchetă în primele zile după reluarea cursurilor, astfel încât să poată sta de vorbă cu toate părțile implicate. În tot acest timp, directoarea liceului a negat atât faptul că soțul ei l-ar fi agresat pe profesor, cât și faptul că ar fi cerut să încheie personal mediile elevilor de a XII-a.

author avatar
Andrei Coman
726 afisari

10 COMENTARII

  1. Intr-o asemenea situatie,dupa finalizarea cercetarilor,profesorul poate sa solicite pastrarea unei distantari fizice.Nu este obligat sa predea nici elevului.Distanta poate fi mentinuta si daca va preda la alta scoala.

    • Muistii astia de profesori din zilele noastre ( nu cei de acum 30 de ani) – au facut cumva greva cand trimestrele au devenit semestre, cand tezele au fost scoase, cand s-au bagat saptamanile de chiul – altfel, verde, albastre, etc.??? NU – le-a convenit chiulul… 🥶… nu le convine??? II ASTEPT LA MUNCA LA PRIVAT – unde conteaza PERFORMANTA!

  2. Tin minte pe vremea mea saptamanal veneau antrenori de canotaj natatie handbal fotbal etc și racolau tineri. Pe mine ma prezenta profu de sport ca eram cel mai bun apoi se saturau si nu mai veneau un timp.
    Eu nu zic sa nu ceri dar ce dai? Cati profi de sport au adus copii in fotbal? Cati in gimnastica. Adica sa ai si tu o performanta nu doar sa marci cardu pe fuga pe tableta. Vorba la profu ala – Ei nu mai stiu sa alerge… Asa cu tot cu istoria cu geogra cu mate cu bio, cu fizi cu tot. Cati olimpici ai marcat.
    Iei prima :
    100. 000 de euro pe an daca 90% din elevii tai au terminat cu + 6 – 10 la bac.
    -iei prima 200.000 euro daca 80% din elevii tai se inscriu in univ romanesti. Si nu iei 5000 de lei sa-i gonesti in rataciri.
    iei 50.000 euro prima daca 50% din elevii tai au facut arte sau culte tot liceul cu profi.
    iei 1.000.000 de euro pentru cel putin 2studenti romani ce au terminat Oxford sau Havard si activeaza acum in tara.
    ;pai sa va zic eu ce educatie va fi sa va sa fie?…
    Ar fi o tara educata.

  3. Unde e meseriasu ala Daia cu oaia care acum imi da cartoful cu 5 lei chilu. Adica urmaresti mladita sa nu ia colorado asa bade? Zic bine?
    E asa si cu mai mult la serele de copii. Daca nu dai si mai mult cum da pumni amaratu ala si plodu lui care nu cred ca a alergat mai mult de 50 de m toata viata lui…

  4. Asa sa fie bătut și resp la locul de munca de alții sa vadă cum e!! Sibiu ne a dat cârmaciul educației naționale pe care a facut o praf.Tot asa sa ajungă și el .

  5. DIRECTORUL E UN MARE SMARDOI…DACA NU-I CONVINE CEVA BATE ALTI PROFESORI???CE SA INVETE COPIII DE LA ASTIA?

  6. la Sibiu…
    Joianisti …
    cred ca la un moment dat , vor plati.
    Incepe miscarea ” AJUNGE!”

  7. Sunteți proști sau loviți în cap! Profesorul avea dreptul LEGAL să nu încheie mediile și să nu devină spărgător de grevă! Desigur, Sibiul e miezul de la dodoașcă, în orașul lui Muiannis nu e permis să existe greve, proteste, etc.! Pupați-l în tur și țineți de el ca de sfintele moaște, inclusiv când va fi la pușcărie!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger