AcasăNewsScandal in Parlamentul britanic

Scandal in Parlamentul britanic

Lordul John Sewel, vicepresedintele Camerei Lorzilor din Marea Britanie, a demisionat din functie dupa ce tabloidul The Sun a publicat imagini in care acesta apare in timp ce se pregateste sa prizeze cocaina alaturi de prostituate.

Lordul John Sewel a participat la elaborarea codului de conduita din camera superioara a Parlamentului

Lordul scotian John Sewel, casatorit, in varsta de 69 de ani, fost subsecretar de stat al Biroului pentru Scotia (in mandatul lui Tony Blair), apare intr-un material video difuzat de Sun on Sunday impreuna cu doua prostituate. Sewel apare la bustul gol prizand cocaina de pe sanii uneia din cele doua femei cu ajutorul unei bancnote de cinci lire, informeaza AFP. Intr-o alta captura de pe materialul respectiv il vedem pe Sewel semnand un cec in valoare de 200 de lire pentru una din cele doua prostituate.

Pasibil de excludere

”Aceste dezvaluiri cu privire la comportamentul Lordului Sewel sunt socante si inacceptabile. Lordul Sewel a demisionat in aceasta dimineata”, a declarat, intr-un comunicat, presedintele Camerei Lorzilor, baroneasa Frances D’Souza. Camera Lorzilor are posibilitatea sa-i excluda din Parlament pe alesii care nu respecta codul de conduita al institutiei. Membru pe viata in Camera Lorzilor dupa ce a fost innobilat de regina, Lordul Sewel ar putea fi astfel primul caz de excludere din Parlament, potrivit noilor reguli la care el insusi a contribuit pentru adoptare.

Lordul John

John Sewel a participat la elaborarea unui cod de conduita care stipuleza ca lorzii trebuie sa actioneze ”cu altruism, integritate, simtul responsabilitatii, transparenta si onestitate”. Ieri, The Sun, cel mai citit ziar din Marea Britanie, a publicat noi fotografii ale celui botezat ”Lord Coke”, in care acesta apare in sutien si o geaca de piele.

author avatar
Tudor Borcea
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger