AcasăNewsScandal în Germania. Incredibil! I-au cerut demisia ministrului Apărării din cauza aspectului...

Scandal în Germania. Incredibil! I-au cerut demisia ministrului Apărării din cauza aspectului fizic (VIDEO)

Scandal în Germania. Incredibil! I-au cerut demisia ministrului Apărării din cauza aspectului fizic

Este scandal în Germania, după ce i s-a cerut demisia ministrului Apărării, Christine Lambrecht. Felicitările sale de Anul Nou au fost perturbate de focuri de artificii şi au conţinut comentarii nepotrivite despre războiul din Ucraina, în dideoclipul transmis de Anul Nou.

În înregistrare, ministrul apare în centrul Berlinului, cu părul răvăşit de rafalele de vânt, şi în timp ce vorbeşte despre războiul din Ucraina se aud zgomote de petarde şi artificii.

Imaginea Germaniei ar avea de suferit

Un război face ravagii în mijlocul Europei. Am reuşit să obţin multe impresii deosebite de pe urma lui”, a spus ministrul despre invazia rusă, referindu-se la „multe, multe întâlniri cu oameni interesanţi şi minunaţi”.

„Pentru asta, vă mulţumesc din suflet”, a adăugat ministrul.

„Îndoielile cu privire la capacitatea sa de a ocupa acest post există de mult timp. A venit timpul să fie luate măsurile adecvate de cancelarul” Olaf Scholz, a scris luni cotidianul berlinez „Tagesspiegel”.

Atacată şi în Bild

Discursul de Anul Nou, înregistrat cu telefonul mobil şi abia inteligibil din cauza focurilor de artificii şi în lipsa unui microfon, rostit pe un trotuar din Berlin, ar fi jenant chiar şi pentru primarul unui sat, dar pentru ministrul apărării dintr-un stat membru NATO este pur şi simplu ruşinos„, a opinat şi „Bild”, cel mai citit cotidian din ţară.

Referirile „la războiul dezlănţuit din mijlocul Europei” şi mulţumirile adresate lucrătorilor de urgenţă au fost uneori dificil de auzit din cauză focurilor de artificii puternice din apropiere, notează DPA.

author avatar
Andrei Ștefan