AcasăNewsUPDATE Vasile Blaga, noul presedinte al Senatului

UPDATE Vasile Blaga, noul presedinte al Senatului

UPDATE – Vasile Blaga este noul sef al Senatului. Blaga a intrunit 69 de voturi „pentru” si 63 „impotriva”, anunta RealitateaTV. Titus Corlatean, candidatul Opozitiei, a primit  63 de voturi favorabile si 69 „impotriva”.

UPDATE. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, luni, la finalul sedintei liderilor si parlamentarilor Uniunii, ca UDMR va prelua sefia SGG si il va sustine pe Vasile Blaga la presedintia Senatului.

UPDATE. UDMR a acceptat sa-l sustină pe Vasile Blaga la sefia Senatului in schimbul preluarii de catre Uniune a conducerii Secretariatului General al Guvernului (SGG), dupa demiterea Danielei Andreescu saptamana trecuta, au declarat, surse democrat-liberale. Postul va fi ocupat de Stefan Gati care conduce in acest moment interimar SGG.

UPDATE. Partidele din coalitia de guvernare vor sprijini candidatul PDL pentru presedintia Senatului, liderii PDL, UDMR, UNPR si grupului minoritatilor ajungand la un acord in acest sens, in sedinta de luni.

„Doua concluzii: coalitia va avea un singur candidat pentru presedintia Senatului; a doua concluzie – coalitia va avea presedintele Senatului”, a declarat presedintele PDL, Emil Boc, la sosirea la sediul partidului, unde are loc sedinta BPN.

Liderii coalitiei de guvernare s-au certat, in sedinta de luni dimineata, pe tema candidaturii la sefia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale, care au relatat ca Uniunea ar fi cerut conducerea a inca unui minister pentru a renunta la candidatura la Senat.

Liderii coalitiei ar fi trebuit sa stabileasca in sedinta de luni dimineata sustinerea unei candidaturi comune la functia de presedinte al Senatului, in conditiile in care PDL revendica acest post, dar si UDMR a arevendicat pozitia. Surse din PDL au declarat, ca in sedinta coalitiei membrii acesteia „s-au certat” pe tema candidaturii la sefia Senatului.

Conform surselor citate, in cadrul acestor discutii UDMR ar fi solicitat „anumite lucruri” in schimbul renuntarii la pretentia de a le reveni functia de presedinte al Senatului, „eventual conducerea unui nou minister”.

La finalul saptamanii trecute, UDMR si-a manifestat interesul pentru desemnarea unui candidat propriu la cea de-a doua functie in stat, riscand astfel ca PDL sa piarda majoritatea pentru Vasile Blaga, persoana desemnata de partid pentru functia de presedinte al Senatului.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
240 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nici o surpriza . Era previzibila aceasta manevra . Ma mir ca nici de data aceasta , cei din opozitie , n-au anticipat miscarea UDMR-ului si si-au facut iluzii . Ar fi momentul , ca viitoarele planuri din politica romaneasca pe care urmeaza sa si le mai faca opozitia , sa nu mai fie ,introducandu-se in ecuatie si aceasta formatiune , care oridecate ori are ocazia ,,vireaza,, in sensul in care simte ca este profitul mai mare . Gestul nu este catusi de putin condamnabil caci asta este politica , dar trebuie obisnuiti si ei sa traiasca pe picioare proprii si nu doar asa in simbioza ,asa cum traieste capusa pe oaie sau purecele pe caine sau…cate alte vietati parazite , caci ei , orice s-ar spune , cam asta fac . Altfel s-auzim de bine si succes d.lui Blaga , fiindca este oricum mai bun decat geoana ,boc si basescu, la un loc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger