AcasăNewsScandal imens in Turcia. Un barbat a fost ucis in timpul protestelor...

Scandal imens in Turcia. Un barbat a fost ucis in timpul protestelor de la Istanbul!

Orasul turc Istanbul este, de trei zile, scena unor proteste de amploare la care au participat sute de mii de oameni.

Totul a inceput sambata dimineata, cand sute de activisti au protestat moderat vizavi de distrugerea unui parc din oras, parc care ar fi trebuit transformat in mall.

Fortele de ordine au intervenit agresiv, iar spiritele s-au incins, in ajutorul activistilor sarind tot mai multi cetateni, inclusiv turisti.

Astfel, miscarea de protest impotriva distrugerii parcului s-a transformat intr-una impotriva coalitiei guvernamentale.

Duminica, Piata Taksim, din Istanbul, a fost luata cu asalt de zeci sau chiar sute de mii de oameni, incidentele soldandu-se cu zeci de raniti.

Scenariul s-a repetat luni, cand s-a lasat inclusiv cu morti. Un barbat si-a pierdut viata, dupa ce un taximetrist a intrat in plin in multimea de manifestanti.

Agentiile de presa internationale compara incidentele de la Istanbul cu cele care au avut loc, in urma cu ceva timp, in Egipt si Libia. De asemenea, jurnalistii straini se tem ca spiritele sunt departe de a fi potolite, mai ales in conditiile in care sindicalistii ameninta cu o greva de avertisment ce va avea loc pe 4-5 iunie. Acestia protesteaza impotriva modului violent in care fortele de ordine s-au decis sa intervina.

author avatar
Cristi Ionita
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger