AcasăNewsScandal diplomatic din cauza gardului ridicat în supermarketurile Kaufland: „Le amintește românilor...

Scandal diplomatic din cauza gardului ridicat în supermarketurile Kaufland: „Le amintește românilor de Zidul Berlinului”

gardScandal diplomatic din cauza gardului ridicat în supermarketurile Kaufland: „Le amintește românilor de Zidul Berlinului”

Decizia Kaufland România de a monta garduri în magazine care să îi separe pe vaccinați de nevaccinați a strânit numeroase controverse. Măsura este una extremă, care le amintește românilor de Zidul Berlinului, consideră Asociația Pro Consumatori, care a sesizat mai multe instituții de stat cu privire la această politică.

La nivel european, supermarketurile pot alege acum să servească doar clienții care au fost vaccinați sau care s-au vindecat de covid. Astfel de decizii au fost luate și în interiorul magazinelor Kaufland din Germania, dar și în România. Un gard interior, înalt de doi metri, delimitează spațiile de acces ale persoanelor în funcție de certificatul verde. Această situaţie a fost observată în mai multe supermarketuri Kaufland din țară.

Asociația Pro Consumatori: „O măsură abuzivă”

Asociația Pro Consumatori se arată revoltată de acest gest și a sesizat instituții ale statului român, dar și pe ambasadorul Germaniei în România, excelența sa Dr. Peer Gebauer.

„Asociația luat act cu îngrijorare de instalarea unor garduri metalice în incinta magazinelor Kaufland, care nu este o măsură necesară în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălțime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinați, doar ca măsură de prevenție în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă și ofensatoare la adresa consumatorilor.

Această acțiune luată la nivelul conducerii executive a SC Kaufland România SCS le amintește românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separați pe criterii ideologice și nu numai! O astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, transmit reprezentanții asociației.

Au apărut recent în spațiul public mai multe filmări în interiorul magazinelor Kaufand, unde au fost instalate garduri de cel puțin 2 metri înălțime. Conform oficialilor, gardurile sunt menite să țină la distanță clienții Kaufland care au decis să nu se vaccineze. Un astfel de caz a apărut pe rețelele de socializare, imaginile arătând care este situația în interiorul unui magazin Kaufland din localitatea Râmnicu Sărat. După apariția acestor imagini au apărut și alte asemenea situații în alte orașe din țară.

author avatar
Andreea Vlad
1.063 afisari

11 COMENTARII

  1. Daca intra singuri in lagar isi merita soarta!! Duca se pe pustiuri cu marketutile lor ca mai sunt si magazine si piete.

    • Boicot!
      Astăzi am aruncat cardul de fidelitate la gunoi!
      Eram acolo să le dau banii mei pe niște nimicuri…. M-am simțit umilită ca om… 🤬🤬🤬

  2. Maine poimaine hotaraste cineva ca a avea doi rinichi e un lux si trebuie sa renunti la unul. Cine nu renunta nu mai intra la mall. Daca suntem cretini, ne meritam soarta de papagali.

  3. Eu am terminat-o cu ei. Și cu Carrefour, cu Dedeman și toți marii „comeersanți”!

  4. SA NE PISAM PE MARKETURILE SI MALL-URILE LOR….ACUM V-ATI VACCINAT SA VA LASE SA INTRATI= GEST EGAL CU AIA 2 MICI DE LA OBOR. DACA MAINE VA CER 200ML DE SANGE CA SA INTRATI IN MALL VOI DATI…DACA DE CRACIUN OR SA VA CEARA UN RINICHI CA SA INTRATI IN MARKET SAU MALL VOI O SA MERGETI..CATIVA, DAR O SA MERGETI. CINE ESTE PROSTUL PROSTILOR, CINE CERE, SAU CINE DA? ESTE VREO DEOSEBIRE INTRE AIA VAXINATII PE 2 MICI SI VOI CARE VRETI ACCES LA MALL? CRED CA NU…DECI NU VA FORTEAZA NIMENI SA VA VINDETI…SUNTETI LA OFERTA BLACK FRIDAY!

  5. Lasati vrajeala ,romanii au legatura cu Zidul Berlinului precum baba cu mitraliera.De fapt fascistii de la kaufland testeaza si recapituleaza lagarele de concentrare ale eroului lor national Hitler.Eu zic sa nu minimalizam si ar trebui sa ne gandim ca nu cumva Romania e pregatita sa devina un mare kaufland.Ganditi ,romani,ca de asta purtati creierul pe umeri

  6. prosti da multi
    cine gandeste afla ca nu magazinul e de vina ci legislatia impusa de guvernanti
    desteptu

  7. O prostie cât casa. Să faci comparație între o măsură temporară, de ordinul săptămânilor, cu împărțirea continentului e de noaptea minții. Mai calibrați-vă afirmațiile ca sunteți pe arătura rău de tot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger