AcasăNewsScandal, din nou,la RealitateaTV! Vezi explicatiile boss-ului Sorin Enache!

Scandal, din nou,la RealitateaTV! Vezi explicatiile boss-ului Sorin Enache!

Problemele incepute acum mai bine de un an in sanul televiziunii RealitateaTV nu contenesc sa apara, desi „oaia neagra” a companiei, Sorin Ovidiu Vantu, s-a retras complet din afacere.

UPDATE. Sorin Enache, director general Realitatea Media a clarificat situatia celor peste 600 de angajati (aproximativ 80%) care au semnat cu firma lui Sebastian Ghita.

“Toti cei care au semnat cu RTV Satellite (firma lui Sebastian Ghita) au contracte si cu Realitatea Media, firma care, de fapt, are licenta de emisie si echipamentele si opereaza televiziunea. (…) Cred ca marea majoritate au semnat cu RTV pentru ca nu aveau posibilitatea, in alt altfel, de a-si lua salariu pe luna august. Pe 15 octombrie, Realitatea Media isi va putea plati toate salariile”, a declarat Sorin Enache pentru paginademedia.ro.

Intrebat daca angajatii care au semnat cu Ghita au fost somati sa renunte la aceste contracte, directorul general Realitatea Media a spus ca aceasta varianta era singura prin care salariatii isi puteau incasa leafa. „Pana la intrarea in insolventa (a firmei Realitatea Media – n.r.) incasarile de publicitate veneau prin Asesoft. Aceasta era era singura varianta de a-si lua salariile”.

In schimb, in scurt timp angajatilor li se va cere sa renunte la actele incheiate cu firma lui Sebastian Ghita, mai ales ca si contractul de management cu Asesoft a fost reziliat de instanta judecatoreasca.

“Cred ca lucrurile vor reveni la normal. Daca Realitatea Media va da salariile, nu vad de ce sa nu revina pe aceasta firma. Am vazut documentul prin care Rovigo denunta contractul cu Ghita. Deci in momentul de fata nu mai este manager la Realitatea Media. Azi e o situatie putin confuza, din cauza regimului sediului.

Realitatea Media sustine ca sta legal in acest sediu, pentru ca cererea de evacuare a Coresi a fost respinsa de tribunal, iar Asesoft sustine ca are si el un contract cu Coresi pentru acelasi spatiu. E o dezbatere chiar in acest moment intre administratorul judiciar, reprezentantii politiei si o firma de paza angajata de Asesoft„, a precizat Sorin Enache.

 

***************************************************************

Sebastian Ghita nu mai administreaza Realitatea TV

Sebastian Ghita

Acum disputele se dau intre managerul Sebastian Ghita, patronul Asesoft Ploiesti si afaceristul Elan Schwartzenberg care a cumparat pachetul majoritar de actiuni de la S.O. Vantu. Conform unor surse apropiate cotidianului Evenimentul Zilei, se pare ca 80% dintre angajatii Realitatea Media si-au dat demisia si s-au alaturat proiectului RTV Satellite, o noua televiziune controlata si detinuta in totalitate de firmele lui Sebastian Ghita.

 

Practic, Elan Schwartzenberg incearca sa preia integral fraiele companiei pe care a cumparat-o, iar Sebastian Ghita nu vrea sa renunte intrucat spune ca are de recuperat investitia sa de aproape 30 de milioane de euro. Si de aici balamucul permanent din cadrul grupului de presa.

Elan Schwartzenberg

In cele din urma, se pare ca situatia dintre cei doi, Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg, va fi transata in cele din urma,de catre o instanta de judecata, unul dintre cei doi alegandu-se cu foarte multi bani, iar altul cu un trust media.

 

author avatar
Ciprian Purice
1.745 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger