AcasăNewsScandal colosal! Miliardarul Zoltan Teszari isi lasa clientii fara cablu!

Scandal colosal! Miliardarul Zoltan Teszari isi lasa clientii fara cablu!

Mii de clienti RCS&RDS, companie detinuta de „miliardarul fara chip” Zoltan Teszari, ar putea avea parte de o noua surpriza: sa li se va taia cablul! Asta, deoarece 70% din cablurile atarnate pe stalpii de electricitate din vestul tarii nu au aviz de amplasament si autorizatie de constructie.

Electrica Distributie Transilvania Nord i-a oferit lui Teszari stalpii la preturi modice
Miliardarul Zoltan Teszari a fost lasat de autoritati sa-si intinda cablurile ilegal

Compania controlata de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari este din nou in centrul unui scandal de proportii, clientii fiind singurii care vor avea de suferit: cablurile de transmisie a semnalului ar putea fi taiate in scurt timp, deoarece sunt amplasate ilegal. Cu toate ca noua legislatie in domeniu prevede ca toate cablurile aeriene trebuie mutate in subteran, operatorul RCS&RDS tergiverseaza lucrarile, mergand pe principiul ca orice zi de intarziere este un castig. Actiunea costa milioane de euro, investitie care nu poate fi suportata de catre compania RCS&RDS, care deja are datorii destul de mari si nu mai este agreata de banci, pentru noi credite.

Fratia Teszari-Electrica

Cum a ajuns RCS&RDS sa intinda ilegal 70% din cablurile sale pe stalpii de electricitate? A inceput cu o colaborare fructuoasa cu autoritatile din vestul tarii. Mai exact, cu autoritatile locale din Cluj, Satu-Mare, Maramures si Salaj, precum si cu o companie de stat: SC FDEE Electrica Distributie Transilvania Nord. In prezent, Electrica  este controlata de inspectorii Curtii de Conturi, care verifica sumele incasate de compania de stat pentru gazduirea retelei RCS&RDS.

Clientii RCS&RDS vor fi singurii care vor avea de suferit

Conform documentelor, firma lui Teszari a inceput sa ridice cabluri pe stalpi in baza unui contract incheiat in urma cu mai bine de zece ani. Miliardarul platea sume modice. Atunci cand platea, fiindca se inregistrau frecvent datorii la plata chiriei. Intre timp, insa, Teszari s-a extins, instaland pe suportul stalpilor de inalta tensiune mii de kilometri de fibra optica. Potrivit datelor facute publice de catre SC FDEE Electrica Distributie Transilvania Nord, RCS&RDS foloseste 158.515 stalpi ai companiei de stat, insa pentru 40.694 stalpi nu exista aviz de amplasament, iar pentru 54.596 stalpi nu exista autorizatie de construire. Cum a fost posibil ca miliardarul sa beneficieze de indulgenta functionarilor publici, putem doar sa deducem…Ce este cert, este faptul ca, din cauza acestor jonglerii, vor avea de suferit doar clientii RCS&RDS, care se vor trezi si cu banii dati, si cu firele taiate.

author avatar
Dan Bratu
6.746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger