AcasăNews Saxonii anunță când va fi dat în vileag numele noului premier al...

 Saxonii anunță când va fi dat în vileag numele noului premier al Marii Britanii

Englezii au informat marți când va fi făcut public numele noului premier al Marii Britanii, în urma rezultatului la votul pentru succesiunea la scaunul de lider al Partidului Conservator.

<strong>Jeremy Hunt și Boris Johnson cei doi candidați ai Conservatorilor rămași pentru ocuparea demnității de prim ministru<strong>

Partidul Conservator al Marii Britanii a transmis că rezultatul votului privind noul premier al ţării va fi făcut public miercuri, pe 23 iulie. Astfel, potrivit comunicatului remis, cei 160 000 de membri ai formațiunii vor putea vota până pe 22 iulie dacă îl doresc pe Boris Johnson sau pe Jeremy Hunt, cel care l-a substituit în 2018 tocmai pe B. Johnson în fruntea Secretariatului (Ministerului) Afacerilor Externe britanic, să o înlocuiască pe Theresa May la preşedinţia Partidului Conservator şi în funcţia de prim-ministru, mai scrie Reuters.

Boris Johnson şi Jeremy Hunt sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii, după ce Michael Grove a fost eliminat în urma votului de săptămâna trecută al parlamentarilor conservatori. În Marea Britanie continuă vânzoleala politică, după ce Theresa May nu a reușit, în ciuda timpului pe care l-a avut la dispoziție în fruntea Guvernului, să îndeplinească misiunea Brexit.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger