AcasăNewsSatelitul Facebook, explozie de 100 milioane dolari in buzunarul lui Zuckerberg

Satelitul Facebook, explozie de 100 milioane dolari in buzunarul lui Zuckerberg

Lansarea in spatiu a primului satelit Facebook s-a dovedit un fiasco pentru Mark Zuckerberg. Iar pierderile sunt uriase si imposibil de acoperit din asigurari. Chiar daca avea o polita uriasa, patronul Facebook nu va incasa un cent de la asiguratori intrucat motoarele rachetei care urma sa duca in spatiu satelitul nu erau pornite in momentul exploziei, iar aceasta este o conditie de baza impusa de asiguratorii din domeniu pentru plata daunelor.

Amos-6 era un satelit inchiriat de Fb de la compania israeliana Spacecom. Aparatul de 100 de milioane de dolari era deja amplasat pe platforma in momentul cand, langa el, a explodat racheta ce trebuia sa-l duca in spatiu. Cum motoarele rachetei nu erau pornite atunci cand a avut loc incidentul (conform contractului, aceasta este o excludere de la plata daunelor), Zuckerberg se va alege doar cu o strangere de mana si numeroase regrete exprimate de asiguratori.

Ca frecventa, riscurile asumate nu sunt mai mari decat cele pe care le iau asiguratorii RCA, caci doar in cazul a una din noua lansari apare un incident. Totusi, CNBC scrie ca nu orice asigurator isi poate asuma riscuri pentru ca, atunci cand apar, daunele sunt de-a dreptuls uriase. De exemplu, in 2015, o tentativa esuata de lansare in spatiu a propriului satelit i-a adus Mexicului despagubiri de la firma de asigurare in valoare de peste 350 de milioane de dolari!

author avatar
National
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger