AcasăNewsSataniştii se bat pentru „libertate religioasă”

Sataniştii se bat pentru „libertate religioasă”

Cartea fundamentală a Templului Satanic este „Revolta Îngerilor”, scrisă de Anatole France (1914)

„Tot ce știi despre Satan este greșit”, sau măcar asta promite un documentar despre Templul Satanic, încercând să o și demonstreze. Templul lui Satan nu e același lucru cu Biserica lui Satan, instituită în 1966 de celebritatea circuiturilor de talk show, Anton LaVey, în San Francisco, California.

Cartea fundamentală a Templului Satanic este Revolta Îngerilor scrisă de Anatole France 1914

Cere Satan sacrificii umane? Nicidecum. Se bea sânge în ceremoniile religioase închinate Diavolului? Nici pe aproape. Însă când vorbim de Liturghia Neagră (inversarea Liturghiei Tridentine, liturghia tradițională în Biserica Catolică), ea este obligatorie pentru cei ce doresc să îi aducă servicii sacre Dracului, scrie BBC.

Respingerea autorităţii tiranice

Templul a fost fondat în 2013 cu misiunea declarată de a „încuraja binefacerea și empatia printre oameni, pentru a respinge autoritatea tiranică, pentru a susține practicarea bunului-simț și a justiției, și a fi direcționat de conștiința umană să se angajeze în urmărirea obiectivelor nobile, ghidate de voința individuală”. Documentarul „Hail Satan” („Slăvit fie Satan”), regizat de cineasta Penny Lane, urmărește încercările Templului de a restrânge „infestarea” cu Creștinism a vieții americanilor prin creșterea influenței politice pe care religia propăvăduită de Isus o deține. Aceștia denunță bizara „teocrație” creștină care a dat naștere monumentului dedicat Celor Zece Porunci, plasat la loc de onoare în fața Capitoliului (Capitoliul este un edificiu public care servește drept centru al vieții municipale și politice din anumite țări) din statul Oklahama (SUA). Însă recent Curtea Supremă a statului a decis înlăturarea din vecinătatea Capitoliului a monumentului creștin.

Filmul Hail Satan a apărut în cinematografecele americane începând cu 23 august 2019

Iar Templul Dracului replică prin solicitarea dreptului de a-și înrădăcina în locul sculpturii creștine statuia zeității satanice Bafomet, închipuită cu chip și copite de berbec, bust uman masculin și aripi îngerești. Sataniștii voiesc prin aceasta să readucă „un fel de balanță religioasă cosmică”, predicând totodată o doctrină care sprijină justiția socială și drepturile omului.

Este America o naţiune creştină?

„Vrem ca oamenii să cântărească dacă Statele Unite sunt o națiune creștină”, a afirmat Lucien Greaves, purtătorul de cuvânt al Templului în trailerul (rezumatul) filmului. „Nu este!”, a continuat purtătorul de cuvânt american al lui ucigă-l-toaca.

Legat de propaganda Împielițatului, regizoarea a afirmat: „Am auzit despre Templul Satanic atunci când [enoriașii săi n.r. ] și-au făcut campania din Oklahoma”, a spus Lane către reporter. „Am crezut că a este o glumă foarte amuzantă, că doar se prezintă drept sataniști, dar am descoperit că la acel moment aveau deja 50 000 de membri. Cu cât m-am interesat mai mult de ei, cu atât am devenit mai confuză și mi s-a părut mai provocativ și m-a interesat mai mult”, a mărturisit femeia.

Documentarul îl urmărește pe „elocventul și pătrunzătorul Greaves în timp ce el și tovarășii săi sataniști încurajează oamenii să doneze sânge, să colecteze ciorapi și încălțăminte pentru cei fără adăpost, să curețe plajele publice (folosind mici furci care lasă însemnul diavolesc meritat în urmă), și să organizeze cluburi satanice pentru copii, care sunt învățați Principiile Templului, care include: Oricine trebuie să se străduiască să acționeze cu compasiune și empatie față de toate creaturile, în concordanță cu rațiunea. Oamenii sunt failibili. Dacă comitem o greșeală, trebuie să facem tot posibilul să o corectăm și să rezolvăm orice prejudiciu pe care l-am cauzat prin ea”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
1.165 afisari

4 COMENTARII

  1. @Opinați că ar putea fi un documentar care ar fi putut contribui la revenirea lui Victor Pițurcă în fotbal, ?

  2. Mai parlitilor draci ? rosii rusinosi! CAND MANTUITORUL NOSTRU, a deschis poarta iadului cu piciorul a predicat si a mantuit si de acolo de v-a lasat in lipsa de personal nu a fost convingator destul ca bantuiti geaba pana acum? CCRUCE DE AUR ➕ ➕➕ sa fiti toti!

  3. Ispitirea Mantuitorului in 3 etape din Apostolul Matei citire:
    Matei 4, 1-11

    „Atunci Iisus a fost dus de Duhul in pustie, ca sa fie ispitit de catre diavolul. Si dupa ce a postit patruzeci de zile si patruzeci de nopti, la urma a flamanzit. Si apropiindu-se ispititorul a zis: De esti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea sa se faca paini. Iar El raspunzand a zis: Scris este: Nu numai cu paine traieste omul, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu. Atunci diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe aripa templului, si I-a zis: Daca Tu esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos, ca scris este: „Ingerilor Sai va porunci pentru Tine si Te vor ridica pe maini ca nu cumva sa izbesti de piatra piciorul Tau”. Iisus i-a raspuns: Iarasi este scris: „Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau” Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile lumii si sla­va lor. Si I-a zis Lui: Acestea toate Ti le voi da Tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, caci scris este: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si Lui singur sa-I slujesti”. Atunci L-a lasat diavolului iata ingerii, venind la El, Ii slujeau.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger