AcasăNewsSat din România, în topul celor mai pitorești localități din Europa. A...

Sat din România, în topul celor mai pitorești localități din Europa. A ieșit pe locul 2!

Sat din România pe locul 2 în EuropaSat din România pe locul 2 în Europa

Autenticitatea satelor românești au fost mereu apreciată, mai ales de către străini.

De această dată, un sat din județul Sibiu a devenit cunoscut după ce a obținut locul doi în topul celor mai pitorești localități din Europa.

Biertan, cel mai pitoresc sat din România

Clasamentul este realizat de Culture Critic, un portal cu aproape 1 milion de urmăritori pe rețeaua socială X, care se promovează prin maxima „Tradiția nu înseamnă închinarea la cenușă, ci prezervarea focului„.

Administratorii portalului consideră orașul german Freudenberg, situat în Renania de Nord-Westfalia, drept cel mai pitoresc loc care merită vizitat în Europa.

Pe locul 2 în clasament se află satul Biertan, din județul Sibiu. Localitatea a fost introdusă recent în patrimoniul UNESCO, iar cetatea săsească atestată documentar la 1224 a câștigat deja popularitate în rândul turiștilor din întreaga lume.

De asemenea, comuna Biertan este renumita ca fiind localitatea unde ultimul divorţ a avut loc acum 300 de ani

author avatar
Mihail Ioan
2.599 afisari

4 COMENTARII

  1. Cum adica ,nu este un sat din Moldova nostra cu case din chirpici, pamant pe jos si privata in fundul curtii dar cu miros autentic de tuica de-a nostra, din popor ? Ha 1 Ha 1 Ha 1.
    Adica tot ardelenii sunt frucea ?

  2. Mă scuzați dar trebuie sa fac niste corecturi la acest articol, acest sat Biertan nu este un sat românesc ci un sat săsesc, primele informații a acestei cetăți sunt din 1283 a fost Frankfurtul Ardealului sașilor , adică centrala financiară a sașilor. Cu respect și începeți să tindeți spre istoria adevărată

    • Nimeni nu a afirmat că Biertan este sat românesc, Este binențeles un sat săsesc. Exprimarea este, sat din România, ceea ce este adevărat și înseamnă cu totul altceva.

  3. Nimeni nu a afirmat că Biertan este sat românesc, Este binențeles un sat săsesc. Exprimarea este, sat din România, ceea ce este adevărat și înseamnă cu totul altceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger