AcasăNewsSase romani, externati dupa accidentul din Franta

Sase romani, externati dupa accidentul din Franta

(foto: varmatin.com)

Sase romani, din cei 42 de romani care au fost raniti in accidentul produs in duminica pe o autostrada din Franta, au fost externati, urmand a revenit in tara.

(foto: varmatin.com)

O parte a turistilor romani raniti usori in urma accidentului produs pe o autostrada din Franta, in urma caruia 42 de romani au fost raniti iar un bebelus in varsta de 18 luni a murit, au fost externati.

Mai exact, din cele opt persoane ranite usor, sase au parasit deja spitalele din Franta unde au fost transportate dupa accident, urmand a reveni in tara.

„Din datele transmise de autoritatile franceze se confirma cifra de 42 de persoane, incluzand cei 2 soferi ai autocarului. Pana in prezent dintre cele opt persoane cu traumatisme usoare, sase pasageri se afla intr-o stare de sanatate buna si au fost externati, fiind preluati de un autocar al firmei transportatoare,  pentru a reveni in tara”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

In functie de starea de sanatate, si ceilalti romani aflati in spitalele din Franta vor fi externati in perioada urmatoare.

Cei opt romani raniti usor, din care sase au fost deja externati, au fost raniti duminica, in jurul orei 9.30. Acestia, aflati intr-un autocar care se intorcea din Spania pentru a ajunge in Suceava, au fost raniti dupa ce vehicolul s-a rasturnat pe autostrada A8, din apropiere de Marsilia. In urma accidentului un bebelus a murit iar alte 42 de persoane au fost ranite, 20 dintre acestea aflandu-se in stare grava la spitalele din Franta.

Pentru salvarea romanilor implicati in accident autoritatile locale din Franta au trimis la fara locului noua elicoptere, 30 de ambulante si 120 de pompieri.

Ca urmare a acidentului in care au fost implicati cetatenii romani, Guvernul Romaniei a instituit o celula de criza, in care s-a stabilit eficientizarea sistemului de urgenta romanesc.

„Este un sistem prin care cei care intervin in situatii de urgenta au posibilitatea de a obtine imediat, aici, in special e vorba de paramedici, dar si medici din spitalele mai mici, consultanta necesara de la medicii specialisti”, a declarat premierul Victor Ponta, citat de b1.ro.

author avatar
Ionut Zgimbau
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger