AcasăNewsȘase plaje de pe litoralul românesc au primit eticheta „Blue Flag” („Steagul...

Șase plaje de pe litoralul românesc au primit eticheta „Blue Flag” („Steagul Albastru”). Care sunt acestea

sursa foto: economie.gov.ro

Sezonul estival e în toi, iar turiștii fie se află deja la mare, fie își fac planuri pentru un concediu pe litoral. Sau măcar pentru un weekend pe care să-l petreacă pe litoral, pentru a se bucura de relaxare și de o baie în apa Mării Negre.

În tot acest context, s-a anunțat că șase plaje de pe litoralul românesc au primit eticheta de calitate „Blue Flag”. Vestea a venit vineri, de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

De eticheta „Blue Flag” se bucură șase plaje din stațiunile Mamaia, Năvodari, Eforie și Olimp.

Conform sursei citate, eticheta de calitate a fost acordată următoarelor 6 plaje: Vega Vintage, din stațiunea Mamaia, Marina Regia și Phoenicia, din Năvodari, Citadel și Azur, aflate în Eforie, precum și Phoenicia Blue View, din Olimp.

Noutatea față de sezonul trecut

„O noutate, față de sezonul trecut, este că plaja Axxis Nova din Năvodari se află în faza pilot a programului, perioadă în care trebuie să se pregătească pentru îndeplinirea celor 33 de criterii imperative și generale ale programului. Acestea fac referire la educaţia ecologică, informarea privind mediul, calitatea apei de îmbăiere, managementul mediului și siguranţa şi serviciile oferite. Doar în această manieră va putea candida și obține eticheta „Blue Flag”, în 2024”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Programul „Blue Flag” sau, cum mai este cunoscut în România, „Steagul Albastru”, a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu (FEE). Scopul a fost acela „de a premia plajele, porturile de agrement pentru calitatea lor, precum și de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă”, transmite Ministerul.

Care sunt avantajele programului

Potrivit Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, printre avantajele programului se numără:

– deţinerea unui simbol ecologic (etichetă ecologică), vizibil şi recunoscut la nivel internaţional;
– posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovare la nivel local, naţional şi internaţional a plajei;
– atragerea turiștilor străini care caută cu predilectie aceste plaje, „Blue Flag” bucurându-se de o largă recunoaştere internaţională.

Conform aceleiași surse, „Blue Flag” se numără printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume, acordate plajelor, porturilor turistice și navelor de agrement turistic. România a început demersurile pentru implementarea programului în luna iunie a anului 2004.

Pentru a primi distincţia, este necesară îndeplinirea a unui număr de 33 de criterii pentru plaje şi 38 de criterii pentru porturile de agrement.

author avatar
Andrei Coman
1.322 afisari

6 COMENTARII

  1. Comane fa si tu o poza cu plajele din vremea comunismului pentru ca asta pe care ne-o dai acum e plina de turisti zero, sunt numai scaune si umbrele. nu de una de alta dar le strici fasonul acestui capitalism ravnit de iubitorii de democratie, adica de prostitutie, de droguri, de homo, de hoti si lichele cu diplome si doctorate facute la varsta cand se da coltul

  2. 1) Nu se spune „weekend” se spune „sfirsit de saptamina”. In cel mai rau caz se ortografiaza „uichend”.
    2)Nu se zice „management” se zice „exploatare”. In cel mai rau caz se ortografiaza „menigiment”.

    Daca Limba Romana va pute in asa hal,tataie, plecati,ba, ‘n Tara Coca-Cola si faceti ziaristica acolo in Limba Coca-Cola. Limba Engleza n-o stiti nici voi si nici locuitorii Tarii Coca-Cola care tot in Coca-Cola balmajesc cind pretind ei ca vorbesc Englezeste…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger