AcasăNewsSase micuti ramasi internati la "Marie Curie" cu SHU. Unul dintre ei...

Sase micuti ramasi internati la „Marie Curie” cu SHU. Unul dintre ei e „cu complicatii neurologice la debut”

Cazurile micutilor diagnosticati cu sindrom hemolicit-uremic si aflati in permanenta in grija specialistilor de la „Marie Curie” din Capitala continua sa preocupe nu doar cadrele medicale, parintii si rudele celor mici, ci si opinia publica in general. Deunazi, am primit o veste buna: un alt copil care a avut sindrom hemolitic-uremic, o fetita, a parasit spitalul bucurestean.

Astfel ca, din cele mai recente informatii venite, sambata, chiar din directia sefului Ministerului Sanatatii (MS) – care a ajuns si in aceasta dimineata la acest spital, pentru a-i vedea pe cei mici si a discuta cu medicii- rezulta ca la aceasta data la spitalul amintit mai sunt internati sase micuti cu sindrom hemolitic -uremic (SHU). Unul dintre ei este la Terapie Intensiva, ceilalti fiind internati la Nefrologie. Fata de intervalul precedent, numarul micilor pacienti care fac dializa peritoneala a scazut la doi.

Cat priveste starea micutului aflat la sectia de Anestezie Terapie Intensiva (ATI), mai precis copilul de un an si patru luni din Mioveni, care a ajuns in Capitala miercuri, de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, din directia MS s-a anuntat – intr-un comunicat- faptul ca starea copilului „este grava, dar stabila, existand indicii privind simptomatologie neurologica” si ca „are confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic cu complicatii neurologice la debut”, fiind „intr-o situatie nefavorabila”.

Totodata, s-a adus in atentia opinitie publice si ca, in ultimele 24 de ore, la nivelul intregii tari, nu mai putin de 12 cazuri de boala diareica acuta, dar fara SHU, au fost raportate Institutului National de Sanatate Publica.

sursa foto: mscurie.ro

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger