AcasăNewsSase medalii pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Chimie

Sase medalii pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Chimie

Liceenii autohtoni din cadrul lotului olimpic de chimie merita felicitati pentru reusitele lor, in urma carora Romania a castigat nu mai putin de sese medalii in cadrul recent incheiatei competitii de profil, desfasurate in Rusia.

Pasiunea lor pentru un domeniu care multora le da serioase batai de cap a fost incununata de succese fantastice la Olimpiada Internationala de Chimie de la Moscova. Olimpicii romani s-au numarat printre cei 120 de elevi din 19 tari care s-au inscris la competitia ajunsa la editia cu numarul 50. Iar la plecare, bagajul lor a fost mai bogat, avand in vedere ca a inclus sase medalii- doua de aur si tot atatea de argint si de bronz.

Din cate anunta, miercuri, Ministerul Educatiei, premiantii sunt urmatorii: Andrei Iliescu, elev in ultima clasa de liceu, la Liceul de Informatica, in Capitala, constanteanul Paul Haidu-Gerean, elev la Colegiul National „Mircea cel Batran”, ambii castigatori ai medaliilor de aur, galateanul Cristian Robert Raclea, de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” si Mihnea Daniel Zoican, elev la Colegiul National „Sfantul Sava”, din Capitala, amandoi laureati cu argint, si colegele lor, Georgiana Sabina Firtala, de la Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt si Raluca Darauta, de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, castigatoare ale celor doua medalii de bronz trecute in palmaresul lotului olimpic tricolor.

Misiunea lor la aceasta competitie nu a fost deloc una usoara, avand in vedere ca au avut de sustinut trei probe deloc la incemana oricui, doua dintre ele teoretice, pe durata a nu mai putin de cinci ore.

sursa foto: voxtvregional.ro

author avatar
Cristina Stefan
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger