AcasăNewsSase cadre didactice din Craiova, trimise in judecata pentru luare de mita

Sase cadre didactice din Craiova, trimise in judecata pentru luare de mita

(foto: stiri.rol.ro)

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis trimiterea in judecata a sase cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova.

(foto: stiri.rol.ro)

Cele sase cadre didactice sunt Danut Firu, Cristina Petrica, Daniela Cernea, Liviu Chirigiu, Stefana Oana Purcaru si Lucica Rosu.

Conform oamenilor legii, „profesorul universitar Danut Firu a pretins si primit, in perioada ianuarie — iunie 2015, de la mai multi studenti ai Facultatii de Moase si Asistenta Sociala si ai Facultatii de Medicina Dentara, sume de bani (cuprinse intre 100 — 150 lei/ student) pentru a-i promova la examenele sustinute la disciplinele pe care le preda.

Inculpata Lucica Rosu, in calitate de profesor universitar, a primit, in cursul lunii iunie 2015, suma de 100 euro de la o studenta pentru a o promova la un examen. Cristina Petrica a primit, in perioada ianuarie — iulie 2015, de la mai multi studenti, doua perechi de cercei de aur (fiecare in valoare de 450 lei) si produse cosmetice in valoare de 400 lei, pentru a-i promova la examenul de an. Stefana Oana Purcaru a primit, in data de 5 februarie 2015, suma de 750 lei de la mai multe studente, pentru a le promova la un examen programat in aceeasi zi. Profesorul Liviu Chirigiu a pretins si primit, in cursul lunii iunie 2014, de la sase studenti, cate 100 euro/student, pentru a-i declara promovati la un examen la una din disciplinele la care era titular”.

Procurorii anunta ca dosarul a fost trimis spre judecare magistratilor de la Tribunalul Olt.

author avatar
Cristi Ionita
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger