AcasăNewsSarkozy, intre Carla Bruni si Angela Merkel

Sarkozy, intre Carla Bruni si Angela Merkel

Presa franceza anunta ca Prima Doamna a intrat in travaliu, iar clinica La Muette era in asteptare

Clinica particulara La Muette, din Paris, unde urmeaza sa nasca Carla Bruni, era in alerta, in timp ce Sarkozy punea zona euro la cale cu Angela Merkel.

Presa franceza anunta ca Prima Doamna a intrat in travaliu, iar clinica La Muette era in asteptare

Masinile care au vrut sa parcheze in fata clinicii s-au lovit de o interdictie semnata de „Directia Ordine Publica si Circulatie” a primariei. La clinica, personalul era in pregatire pentru sosirea Primei Doamne a Frantei. Carla Bruni are rezervat un apartament de doua camere, dar, pentru securitate, au fost rezervate si camerele din jurul apartamentului.

Clinica La Muette

Tariful in aceasta clinica privata este de 250 de euro pe noapte. Sarkozy, cu gandul la baietelul ce urmeaza sa se nasca, a plecat la Berlin, unde s-a intalnit cu Angela Markel pentru a se pune de acord in privinta salvarii zonei euro.

Cancelarul nu cedeaza

Sarkozy si Merkel au mai prelungit agonia zonei euro, amanand o decizie finala

Grecia mai are bani pana la mijlocul lui noiembrie. Cei doi lideri nu impartasesc acelasi punct de vedere asupra sumelor de recapitalizare a bancilor europene si asupra  instrumentului prin care se va actiona. Ambii s-au intalnit in prealabil cu sefa FMI, Christine Lagarde, care a avansat suma de 200 de miliarde de euro pentru ca bancile europene sa fata fata. Sarkozy vrea ca pentru recapitalizare sa fie folosit fondul de Stabilitate Financiara EFSF, iar Berlinul sustine ca aceasta e ultima solutie. Întâlniriea a avut loc sub spectrul  falimentului grupului franco-belgian Dexia, prima victimă a crizei, din cauza expunerii mari in special la datoriile Greciei. Cancelarul german a evitat sa ia o decizie finala, asteptand rapoartele de la sfarsitul lunii, cand va avea loc si intrunirea liderilor UE.

author avatar
Adina Mutar
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger