AcasăNewsSarkozy: Avem doua Europe, urmeaza o noua criza

Sarkozy: Avem doua Europe, urmeaza o noua criza

Premierul David Cameron a fost criticat de presedintele Nicolas Sarkozy

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a fost nevoit sa admita ca in prezent exista doua Europe. El a avertizat ca Europa unita se poate destrama.

Premierul David Cameron a fost criticat de presedintele Nicolas Sarkozy

Suparat ca premierul Marii Britanii, David Cameron, nu a fost de acord cu modificarea Tratatului UE, presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat intr-un amplu interviu in Le Monde ca Europa s-a scindat. „Acum exista, in mod clar, doua Europe: una care vrea mai multa solidaritate intre membrii sai si alta care este atasata doar la logica pietei unice”, a declarat Sarkozy. El a admis ca, in loc sa rezolve problemele, recentul summit de la Bruxelles a creat conditii pentru marginalizarea Marii Britanii. Sarkozy a avertizat ca, daca statele UE nu sunt solidare, o noua criza economica poate destrama Europa unita.

Sinucideri si proteste in Franta

O statistica recenta  a dezvaluit ca in Franta, unul din 50 de decese are drept cauza sinuciderea, iar 5,5% dintre francezi sustin ca au avut cel putin o tentativa de a-si lua viata. Pe de alta parte, numeroase organizatii sindicale si nonguvernamentale din Franta au chemat populatia la ample manifestatii, ca raspuns la masurile de austeritate anuntate de autoritatile de la Paris.

author avatar
Arpad Dobre
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger