AcasăNewsSarkozy a luat ilegal 50 de milioane de euro de la Gaddafi

Sarkozy a luat ilegal 50 de milioane de euro de la Gaddafi

Campania electorala din Franta o intrece mult in mizerii pe cea damboviteana. Abia crescuse Nicolas Sarkozy cu un procent in sondaje, cand a si fost lovit peste ceafa.

Gaddafi il numea pe Sarkozy „fratele meu”, unul cam „scump”, avand in vedere noile dezvaluiri

Nicolas Sarkozy se afla, pentru prima data, in fata favoritului Francois Hollande, avand 28,5 la suta fata de 27 la suta ale candidatului socialist.

50 de milioane de euro, fonduri ilegale

Stirea ca a fost sponsorizat ilegal de fostul lider libian Muammar Gaddafi a zapacit din nou electoratul. Mediapart – un site de investigatii –publica o nota din 6 octombrie 2005 in care se spune ca „finantarea campaniei lui NS (Nicolas Sarkozy) a fost rezolvata in totalitate”, cu referire la suma de 50 de milioane de euro din Libia. Pe atunci, Sarkozy era ministru de Interne. Banii ar fi ajuns la el prin banci din Panama si Elvetia, contul elvetian fiind deschis pe numele surorii liderului partidului de guvernamant, Jean-Francois Cope. Si fostul presedinte al Frantei, Jacques Chirac, ca si fostul premier, Dominique de Villepin, au fost acuzati ca au primit 20 de milioane de dolari de la lideri africani, fapt dat in vileag de un avocat, omul de legatura.

Sarkozy vrea impozit pe nationalitate

Francezii se asteptau la o campanie murdara, de cand cu scandalul sexual in care a fost implicat Dominique Strauss-Kahn, Sarkozy fiind acuzat ca el l-a „instrumentat”, DSK fiind favoritul socialist la prezidentiale.  In momentul de fata, cand s-a inscris in cursa prezidentiala si Marine Le Pen, recunoscuta pentru politica sa antiimigranti, Sarkozy pluseaza si mai mult pe aceasta tema. El insusi fiul unui imigrant, despre care stanga franceza spune ca era tigan ungur, Sarkozy vrea sa instituie si o „taxa pe nationalitatea franceza”.  Adica,  francezii din strainatate sa declare Fiscului francez  impozitele platite in statul de resedinta, iar daca acestea sunt mai mici decat in Franta, sa vireze diferenta in conturile tarii mama!

author avatar
Adina Mutar
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger