AcasăNewsSărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. A început pelerinajul/Moaştele, scoase...

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. A început pelerinajul/Moaştele, scoase spre închinare

sursa foto: ziarullumina.ro

Momente pline de însemnătate pentru credincioșii ortodocși.  

Se întâmplă cu doar câteva zile înainte de marea sărbătoare din 27 octombrie, când este cinstit Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor – ale cărui moaște se află la Catedrala Patriarhală. A început pelerinajul la Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în Capitală.

Pelerinajul la Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, a început sâmbătă dimineață când raclele cu cinstitele moaște au fost scoase spre închinare, anunță basilica.ro.

Astfel, pelerinii care vin la Patriarhie se pot închina în baldachinul aflat în curtea Catedralei Patriarhale la cinstitele moaște ale Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie.

Procesiunea a fost condusă de către episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul. La finalul procesiunii, acesta a menționat că „la sărbătoarea sfinților, cinstitele moaște sunt scoase în procesiune pentru ca mai ușor credincioșii să se poată închina și să le cinstească”.

Sursa citată amintește că Procesiunea „Calea Sfinților” va avea loc marți, de la ora 12:00, când vor fi aduse Icoana Maicii Domnului „Panaghia Soumela” și Mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Așadar, de sâmbătă începând, credincioșii care vor urca Dealul Patriarhiei se vor putea închina și ruga la raclele așezate în „Baldachinul Sfinților”, ce adăpostesc cinstitele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie.

author avatar
Andrei Coman
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger