AcasăNewsȘapte oameni din cadrul Ambasadei României în Franța, testați pozitiv cu COVID-19/Mesajul...

Șapte oameni din cadrul Ambasadei României în Franța, testați pozitiv cu COVID-19/Mesajul ambasadorului

Testul de COVID-19, plătit de stat

Dinspre Ministerul român de Externe a venit, luni, informația că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României în capitala Franței, Paris, au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Conform MAE, starea acestora este bună. Însă ca urmare a acestei situații, „au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora”.

Mai exact, în acest context, activitatea Ambasadei României în Franța se va restrânge, „având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare”. De asemenea, MAE aduce în atenția opiniei publice faptul că „activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente”.

Luca Niculescu, primele precizări

La rândul său, ambasadorul român la Paris a confirmat această situație și a anunțat că se încearcă în continuare să fie preluate – telefonic și pe mail – urgențele consulare. „Ne străduim insa să preluam în continuare, pe liniile telefonice și pe adresa de mail cunoscute toate apelurile celor care sună pentru urgențe consulare”, a transmis, între altele, Luca Niculescu, via Facebook.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger